Naslovna Hronika Direktoru PzP-a određeno zadržavanje do 72 sata

Direktoru PzP-a određeno zadržavanje do 72 sata

0

Direktoru Pokreta za promjene Dejanu Vujisiću, vozaču Gordanu Konataru  i biznismenu Momiru Nikoliću određeno je zadržavanje od 72 sata nakon današnjeg saslušanja u Tužilaštvu, saznaje CdM.

Tužilaštvo će danas salušati i tehničkog sekretara PzP-a Željka Šećpanovića koji treba da bude priveden, nakon čega će se izjasniti o eventualnom zadržavanju.

Vujisić, Konatar i Šćepanović su osumnjičeni da su članovi kriminalne organizacije koju je napravio Nikolić.

Vujisić, Šćepanović i Konatar dospjeli su u žižu uoči parlamentarnih izbora prošle godine kada je policija u autu, kojim je upravljao Šćepanović, pronašla  30.000 dolara i 17.700 eura.

Šćepanović je tada izjavio da je novac dobio od Dejana Vujisića kako bi zamijenio dolare u eure, a  da bi isplatili posmatrače koje je angažovao PzP za nadgledanje parlamentarnih izbora 16, oktobra prošle godine.

I saputnik Šćepanovića, Konatar je potvrdio da je on trebalo da zamijeni 30.000 dolara u eure na zahtjev Šćepanovića.

Vujisić je tada, kako su pisali mediji, negirao da je novac namijenjen posmatračima i da ima veze sa PzP. On je navodno objasnio da se radi o lično njegovim sredstvima, a da je Šćepanovića molio da konvertuje dolare za eure kako bi vratio dug osobi iz Tivta Miomiru Nikoliću, koji mu je navodno pozajmio pare za izgradnju kuće u Donjoj Gorici u Podgorici.

Komentari

avatar