Naslovna Uncategorized Haradinaj: Planina Čakor je granica sa Crnom Gorom

Haradinaj: Planina Čakor je granica sa Crnom Gorom

0

Kandidat za kosovskog premijera Ramuš Haradinaj najavio je da neće odstupiti od protivljenja demarkaciji granice sa Crnom Gorom, ističući da je “kosovska granica na planini Čakor”.

Kako je poručio na skupu u selu Jablanica kod Đakovice, ako bude bio premijer na Kosovu “neće biti mesta ni za Zajednicu srpskih opština, ni za Srbiju”, prenijeli su prištinski mediji.

Nakon što je prije sedam dana Skupština Kosova izglasala nepovjerenje Vladi Kosova, na zahtjev opozicije, to je značilo i da dugo najavljivani Sporazum o razgraničenju sa Crnom Gorom danas neće biti potpisan.

Sporazum je, između ostalih, jedan od razloga zbog kojih je opozicija tražila izglasavanje nepovjerenja izvršnoj vlasti Kosova.

Takođe, od povratka iz Francuske gdje je bio u pritvoru tamošnjih pravsoudnih organa po zahtevu za izručenje srpskom pravosuđu, bivši lider OVK je pooštrio retoriku i prema vlastima u Beogradu.

Tako je nedavno tražio da Srbija izbaci Kosovo iz preambule Ustava, poručivši da će, kad postane premijer, u kosovski ustav ubaciti djelove Srbije sve do grada na Nišavi.

Komentari

avatar