Naslovna Politika Krivokapić: Teško stanje u zemlji se jedino može riješiti novim izborima

Krivokapić: Teško stanje u zemlji se jedino može riješiti novim izborima

0

Kriza u Crnoj Gori može se kvalifikovati kao sistemska kriza sa elementima političke, ekonomsko – socijalne i bezbjednosne krize, i da se takvo teško stanje u jednoj zemlji može jedino riješavati novim izborima, poručio je lider SDP-a Ranko Krivokapić tokom sastanka sa šeficom Misije OEBS u Crnoj Gori Maris Davije.

Krivokapić je ponovio stav SDP oko ponavljanja izbora najkasnije sa datumom održavanja predsjedničkih izbora i istakao da je taj zahtjev, uz bojkot parlamenta, zahtjev cjelokupne opozicije.

On je naglasio, da je ulaskom u NATO uspješno realizovan strateški vanjskopolitički prioritet Crne Gore i iskazao očekivanje da će demokratski procesi u narednom periodu biti intenzivirani.

“Crna Gora je jedina zemlja u Evropi u kojoj nikada nijesmo imali promjenu vlasti na demokratskim izborima i to je dovelo do stvaranja svojevrsne simbioze jedne partije i države. Takvo stanje više nije održivo i jasno je da Crna Gora, nakon ulaska u NATO, uz pomoć svojih partnera ubrzano ulazi u novu fazu političkog razvoja. Ta nova faza će biti krunisana rušenjem posljednjeg Berlinskog zida u Evropi, oličenog u DPS autokratiji”, poručio je lider SDP-a.

Komentari

avatar