Predsjednik Vlade Duško Marković rekao je danas da Vlada mora da radi na životnim pitanjima i da mu ne pada na pamet da više poziva opoziciju na dijalog.

Marković, koji je danas obišao radove na dionici puta od Kolašina preko Lubnice do Berana, odgovarajući na pitanja novinara, kazao je, da je još prilikom predstavljanja ekspozea naglasio „da je kompromis ključna odrednica politike Vlade“ i da opozicija treba da izađe iz kafića na Trgu Vektre i preuzme odgovornost.

„Pozvao sam ih da uđu u Vladu, ko god hoće osim DF-a, ali nemamo odgovora. Ne možemo svaki dan da pozivamo nekoga da nam se pridruži. Moramo da završavamo poslove, zapošljavamo ljude, otvaramo gradilišta, dovodimo nove investitore, stabilizujemo javne finansije. Nemamo mi vremena svaki dan da opoziciji govorimo – izađite iz kafića sa Trga Vektre da pričamo o politici, nemamo vremena za to“, poručio je Marković.

Premijer je istakao da mu ne pada na pamet da opoziciju više poziva na dijalog jer ima mnogo važnijih stvari.

„Mnogo mi je važnije ovo ovdje danas, i sjutra na Cetinju, sledeće nedelje ponovo u Petnjici pa na Žabljaku – kako da unapredimo naše rizorte i skijališta. Oni koji primjau platu 2.000 eura iz državnog budžeta sjede kući i traže da ih ja zovem svake nedelje, sačekaće malo. Mi smo otvoreni za dijalog a na opoziciji je da preuzme odgovornost i da radi u interesu države, da traži političke mehanizme u parlamente da sruše vlast, ali svi moramo da radimo u interesu držav“, kazao je Marković.

Premijer je istakao da DPS ima vlast i funkcionlne insitucije i da neće biti ponavlajnja izbora.

„Pozvali smo ih u parlament i  u Vladu, oni traže ponavljanje izbora – toga neće biti. Neka dođu u parlament pa ćemo možda razgovarati o nekim novim izborima, ali ponavljanja izbora nema. I u tom vremenu dok se oni ne snađu mi moramo da radimo na životnim pitanjima – razvoj ekonomije, ulaganjima u resurse“, poručio je premijer.

Komentari

avatar