Naslovna Ljubav & Sex Četiri blagodeti jutarnjeg seksa

Četiri blagodeti jutarnjeg seksa

0

Voljeli vi seks ujutro ili ne, nudimo vam četiri dobra razloga zašto treba češće da ga praktikujete.

Jedna je studija pokazala kako većina parova ima seks između 23 sata i 1 sat ujutro. Međutim, jutarnji seks donosi sa sobom puno više koristi nego seks u bilo koje drugo doba dana. Jedna od bitnijih stvari je što jutarnji seks podstiče intimnost i emocionalnu bliskost na početku dana te popravlja raspoloženje zbog povećanog nivoa serotonina, hormona sreće.

1. Studija na Univerzitetu u Belfastu pokazala je kako jutarnji seks protektivno djeluje na zdravlje srca i vena, a posebno kod muškaraca. Jutarnji seks je dobra vježba, a osim toga i smanjuje nivo kortizola, hormona stresa, koji inače povećava rizik nastanka infarkta.

2. Orgazam tokom jutarnjeg seksa kod žena povećaće nivo estrogena u krvi, zbog čega dolazi do poboljšanja cirkulacije i smanjenja nivoa testosterona, što povoljno djeluje na vašu kožu i kosu.

3. Dokazano je kako učestali jutarnji seks poboljšava kvalitet sperme i povećava plodnost kod žena, što povećava izglede za oplodnju.

4. Za vrijeme jutarnjeg seksa najveća je produkcija imunoglobulina A, a to su protivtijela koja organizam štite od infekcija. Ljudi koji redovno imaju jutarnji seks imaju i do 30 odsto više nivoe imunoglobulina A u krvi.

Komentari

avatar