Naslovna Uncategorized Petina žena je nezadovoljna svojim seksualnim životom

Petina žena je nezadovoljna svojim seksualnim životom

0

Jedna od pet žena nezadovoljna je svojim seksualnim životom, otkriveno je u anketi koju je sprovela kompanija Lloyd Pharmacy.

Samo 17 odsto ispitanih žena reklo je kako su zadovoljne tim segmentom svoje veze. Jedna od 10 ima seksualni odnos jednom godišnje, dok ih trećina vodi ljubav jednom mjesečno i manje.

Samo 10 odsto od 2.002 ispitane žene u dobi od 30 do 80 godina kazalo je da imaju seksualni odnos barem jednom sedmično.

Četvrtina žena rekla je da nekada izbjegavaju seks zbog umora, 13 odsto jer su anksiozne, 11 odsto jer ne osjećaju intimnost s partnerom, a 11 odsto jer im je seks bolan. Blizu šest odsto žena ima problem s partnerovom erekcijom.

Začuđujuće je da je 27 odsto njih izjavilo kako nikada nijesu imale seksualni odnos.

Eksperti kažu da parovi imaju problem u seksu jer su nekada prezauzeti ili premoreni da bi uživali.

“Glavni problem je nedostatak vremena. Ljudi kažu kako nemaju vremena i energije, da osjećaju pritisak i da im je teško prestati misliti o poslu. Biti opušten dovoljno da imate seksualni odnos nije nešto što se desi samo od sebe. Najčešće parovi ‘uguraju’ seks na raspored i zbog toga postanu nezadovoljni i odustanu od njega. Parovi uđu u rutinu, budu nezainteresovani i ne uživaju”, rekao je seksualni terapeut Peter Sadington.

Žene ne uživaju u seksualnom odnosu ako se ne osjećaju jakima i emocionalno povezanim s partnerom.

“Ako je žena ljuta, uznemirena ili uvrijeđena iz bilo kojeg razloga, imaće nisku seksualnu želju”, rekla je psihoterapeutkinja Kristal Vudbridž.

Ginekolozi kažu da žene koje osjećaju bol tokom seksa imaju neki zdravstveni problem. Savjetuju ih da se obrate ginekologu i potraže pomoć kako bi uživale u seksu ponovo.

“Seksualno blagostanje je bitan aspekt u životi mnogih ljudi, ali nažalost različiti faktori se mogu ispriječiti. Dobra komunikacija može pomoći. Razgovarajte s partnerom o tome šta volite, a šta ne volite, o novim idejama koje će začiniti taj čin i otkrijte šta zadovoljava jedno drugo”, kazala je Natika Halil, direktorica Asocijacije Family Planning.

Komentari

avatar