Nakon pola godine obnovljena je feri linija Bar – Bari, koja je prekinuta početkom decembra prošle godine jer feribot “Sveti Stefan 2” nije mogao da obnovi klasu. Jutros je u osam časova na gat Luke Bar stigao feribrot “Dubrovnik” riječke Jadrolinije koji je dovezao putnike iz Barija, dok će za ovaj italijanski grad otploviti večeras u 22 časa.

Brod ima 148 kabina s ukupno 457 kreveta i 384 avio sjedišta. Posjeduje restoran sa 135 mjesta, samouslužni restoran sa 224 mjesta, poslastičarnicu, bar sa 274 mjesta, video salu, kapelu i prostor za djecu.

Podsjećamo, prije par dana putnički brod Sveti Stefan 2, krenuo je na posljednje putovanje u rezalište Aliaga u Turskoj.

Ovo je drugi feribot koji je iz barske luke pošao na rezanje, a u pitanju je bio “Crveni Svetac”.

Menadžment “Barske plovidbe” ranije je kazao da su poslednjih mjeseci svakodnevno preduzimali aktivnosti na ponovnom uspostavljanju pomorske linije Bar-Bari-Bar.

Međutim, zbog oskudnog tržišta polovnih feri brodova, kao i nepovoljnog tržišta vozarina, “Barska plovidba” nije to mogla uraditi sa brodom koji bi bio u njenom vlasništvu, odnosno sa brodom uzetim u vremenski najam “Time Charter”.

Zato su, uporedo sa ispitivanjem tržišta, komunicirali sa više subjekata koji su iskazali interesovanje za uspostavljanje raznih vidova saradnje sa “Barskom plovidbom”.

Od svih dosadašnjih ponuda najpovoljnija za “Barsku plovidbu” je bila ponuda “Jadrolinije” iz Rijeke.

Ovo nije prvi put da se feri linija Bar-Bari održava na ovaj način jer je nešto slično rađeno i 90-tih godina.

Brod “Sveti Stefan 2“ izgubio je klasu i posljednje putovanje na liniji Bar-Bari-Bar je obavio 1./3. decembar 2016.godine.

Komentari

avatar