Naslovna Košarka Ivanović povrijeđen, mijenja ga Pavlićević

Ivanović povrijeđen, mijenja ga Pavlićević

0

Reprezentacija Crne Gore odrađuje završnu fazu priprema za nastup na Igrama malih zemalja Evrope koje su na programu od 29. maja do 3. juna u San Marinu.

Selektor Boško Radović za predstojeću akciju neće moći da računa na plejmejkera italijanske Orlandine Nikolu Ivanovića, koji je dobio poštedu stručnog štaba kako bi sanirao manje probleme sa povredom i bio spreman za početak priprema A tima koje su zakazane za 24. jul. Umjesto Ivanovića, selektor Radović pozvao je plejmejkera mađarskog Solnoka Nikolu Pavlićevića, koji se odazvao pozivu neposredno nakon završetka obaveza u klubu.

Nakon što su se ekipi naknadno priključili Milutin Đukanović i Nemanja Radović, ”crveni” su nastavili sa podizanjem forme i uigravanjem za nastup na smotri malih evropskih država, na kojoj brane zlatnu medalju osvojenu na Islandu prije dvije godine.

“Pripreme protiču u najboljem redu, svi igrači su zdravi i nadam se da će tako ostati do samog polaska za San Marino. Svi momci daju maksimum na svakom treningu, neki su nespremni došli na pripreme, ali smo ih za kratko vrijeme doveli u stanje da mogu da budu na očekivanom nivou. Imamo još nekoliko dana priprema i vjerujem da ćemo ih iskoristiti na najbolji način, a kako bi bili spremni za naporan ritam i pet mečeva u isto toliko dana na takmičenju na kojem imamo cilj da odbranimo zlatnu medalju osvojenu prije dvije godine na Islandu”, kazao je selektor Radović, uz najavu da će u subotu saopštiti spisak igrača koji putuju u San Marino.

Na širem spisku selektora Radovića su Nikola Pavlićević (Solnok, Mađarska), Mašan Vrbica (Gorica, Hrvatska), Miloš Krivokapić (Grac, Austrija), Nemanja Vranješ (Budućnost Voli), Milutin Đukanović (KTE Duna, Mađarska), Marko Mugoša (Mornar), Emir Hadžibegović (Mornar), Milić Starovlah (Lovćen), Aleksa Ilić (Budućnost Voli), Vukota Pavić (Mornar), Vasilije Knežević (Lovćen), Nemanja Radović (Mursija, Španija), Vasilije Baćović (Budućnost Voli), Zoran Nikolić (Budućnost Voli) i Milovan Drašković (Arkadija, Austrija).

U stručnom štabu selektora Radovića su trener Dušan Dubljević i fizioterapeut Periša Čagorović.

Na Igrama malih zemalja Evrope pored domaćina San Marina, rivali našoj reprezentaciji biće Andora, Kipar, Island i Luksemburg.

Komentari

avatar