Naslovna Auto - moto Banićević vozi na trci Kotor – Trojica

Banićević vozi na trci Kotor – Trojica

0

Najtrofejniji crnogorski automobilista, Željko Banićević, učestvovaće na brdskoj auto trci Kotor – Trojica, najavio je organizator manifestacije.

Banićević je debitovao na toj trci 25. maja 1976. godine.

On je zbog zdravstvenih problema propustio prvu osvosezonsku trku, koja je prije dvije sedmice vožena u Herceg Novom na stazi Podi.

“Staza Kotor- Trojica izazov je za sve nas koji učestvujemo na trkama i zbog činjenice da je na pojediniom mjestima moguće razviti brzinu i preko 220 kilometara na sat. Zbog toga se oduvijek rado odazivamo učešću na ovoj trci koja za mene ima poseban značaj. Nadam se da ću kao i mnogo puta do sada ostvariti dobar rezultat, ali i de će veliki broj gledalaca pored staze uživati u vrhunskim vožnjama mojih kolega”, kazao je Banićević.

On je tokom karijere osvojio sedam zlatnih i dvije dijamantske kacige.

Najavljeno je učešće više od 110 automobilista, a organizator vjeruje da će biti oboren i prošlogodišnji rekord kada se na startu pojavilo 132 vozila.

Prema najavama očekuje se učešće oko 60 domaćih takmičara, između 40 i 45 vozača iz Hrvatske, oko 20 iz BiH .

Dolazak su najavili i automobilisti iz Mađarske, Češke, Albanioje, Kosova i Srbije.

Trka se boduje za šampionat Centralno-evropske zone (CEZ), Prvenstvo AMSK Crne Gore, Prvenstvo Hrvatske i Prvenstvo BiH.

Organizatori ove godine slave i jubilej 65 godina od kada je stazi Kotor-Trojica održana prva međunarodna brdska trka u Crnoj Gori.

Nedjeljnu trku preskočiće Tripo Ivović, kao i prošlogodišnji šampioni Dejan Bulatović i Miloš Asanović, koji nijesu uspjeli da obezbijede adekvatna finansijska sredstva kako bi se ravnopravno upustili u borbe za odbranu titula u takmičenju CEZ-a.

Saopšteno je da će saobraćaj na toj dionici u subotu i nedjelju biti zatvoren od 8.30 do 17 sati.

Za subotu u 12 sati zakazan je prvi trening, a 30 minuta poslije završetku prvog počeće i drugi.

Start trke predviđen je za nedjelju u 11 sati, a start druge vožnje pola sata po završetku prve.

Staza je duga 4.350 metara i voziće se dvije vožnje.

Komentari

avatar