Naslovna Hronika Đukanović “pao” u BiH sa 8,5 kg marihuane

Đukanović “pao” u BiH sa 8,5 kg marihuane

0

Policija BiH uhapsila je u noći između srijede i četvrtka državljanina Crne Gore Žarka Đukanovića (24) u čijem automobilu su tokom rutinskog pretresa pronašli oko 8,5 kilograma marihuane.

Kako prenose bosanski mediji, policajci su u srijedu u noćnim satima na magistralnom putu M-18 u mjestu Olovske Luke obavljali redovne poslove kontrole saobraćaja, te su zaustavili i kontrolisali vozilo šlep službe, registarskih oznaka K94-E-794, kojim je upravljala osoba S.M., nastanjena u Istočnom Sarajevu, dok je Đukanović bio na mjestu suvozača.

Na tovarnom dijelu šlep vozila nalazio se automobil BMW, registarskih mojkovačkih tablica, koji je u vlasništvu osobe D.T., a koristi ga Đukanović.

Policajci su pregledali unutrašnjost BMW i u njemu pronašli putnu torbu u kojoj se nalazila veća količina marihuane, upakovane u osam pojedinačnih paketa, umotanih u prozirnu foliju.

O svemu je odmah obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a na mjestu događaja je obavljen uviđaj.
Vozila su obezbijeđena i izmještena na službeni parking, a pronađena droga je izuzeta i biće predmet potrebnih vještačenja u Odeljenju za kriminalističku tehniku.

Vaganjem je utvrđeno da se radi o količini od 8.500 grama marihuane.

Đukanović je nakon kontrole i pronalaska droge uhapšen i priveden u službene prostorije Policijske stanice Olovo, gdje je ispitan, a zatim predat u nadležnost i daljnje postupanje Tužilaštvu, uz krivičnu prijavu za počinjeno krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Komentari

avatar