Naslovna Hronika Kod dvojice Podgoričana pronađeno 25 grama kokaina i 9.500 eura

Kod dvojice Podgoričana pronađeno 25 grama kokaina i 9.500 eura

0

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica uhapsili su Podgoričane D.L. (38) i I.V. (38), kod kojih je pronađeno 25 grama kokaina i 9.500 eura

Kako su kazali iz Uprave policije, policajci su pregledom kombija marke „VW“ podgoričkih registarskih oznaka, u kojem su se nalazili Podgoričani, pronašli i  oduzeli 20 pvc pakovanja u kojima se nalazila praškasta materija bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain, ukupne težine 25 grama kao i 9.500 eura.

„Dalja kriminalistička obrada upućuje na sumnju da pronađeni novac potiče iz vršenja krivičnog djela, odnosno od prodaje narkotika. Pronađena i oduzeta droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se osumnjičeni uhapse i da mu se privedu uz krivučnu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, dodaju iz UP.

Uhapšeni, droga, vozilo i novac su predati Odsjeku za borbu protiv droga radi daljeg postupanja.

Iz UP napominju da su službenici CB Podgorica, od početka 2017. godine tokom svojih redovnih i planiranih aktivnosti imali 87 slučajeva u kojima su pronađene manje i veće količine opojnih droga.

Komentari

avatar