Naslovna Region Nova igrica u Srbiji: Osnovci na žurkama imaju seks i to rade...

Nova igrica u Srbiji: Osnovci na žurkama imaju seks i to rade pred svima

0

U Srbiju je stigla opasna seksualna igrica koju osnovci i srednjoškolci igraju na žurkama, “šarene narukvice”, pišu mediji.

“Igra se tako što djevojka stavi na ruku narukvicu određene boje. Potom ruku sakrije iza leđa. Dječak pogađa boju i ako pogodi, od djevojčice dobija “nagradu” koju ta boja predstavlja. I to rade pred svima na žurki. Recimo, žuta ili zlatna predstavlja zagrljaj, dok zelena označava seks. Mogu i drugačije boje da se odrede”, otkriva izvor za jedan beogradski medij, a prenosi Telegraf.

I ranije su raznorazne bizarnosti bile aktuelne među djecom, a “šarene narukvice” predstavljaju najnoviju nevolju i opasnost.

Posljedice preranog stupanja u seksualne odnose mogu biti maloljetničke trudnoće, kojih je sve više u Srbiji, ali i neka vrsta emotivne otupljenosti.

“U svojoj praksi više puta sam čula da tinejdžeri igraju ovakve i slične igrice na žurkama, međutim, ne znam da li je u pitanju urbana legenda ili se to zaista dešava. Međutim, ono što je sigurno jeste da današnja omladina stupa u intimne odnose jako rano, i to čine bez emocija, a svaki seksualni doživljaj bez emocija je neka vrsta nasilja nad djecom”, kaže Jasna Janković, profesorica i predsjednica Unije sindikata prosvjetnih radnika.

Dodaje da ovakve igrice čine da se iz društva izopštavaju djeca koja ne žele da učestvuju.

Komentari

avatar