Naslovna Region Pod mač bato: Krivična Petroviću zbog gejeva

Pod mač bato: Krivična Petroviću zbog gejeva

0

Novi skandal s kontroverznim profesorom iz “Instituta za prirodnu medicinu” Miroljubom Petrovićem moglo bi da dođe do suda jer je protiv njega podnijeta krivična prijava i predloženo psihijatrijsko vještačenje.

Udruženje građana “Egal” podnelo je Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Miroljuba Petrovića iz Beograda zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo Rasna i druga diskriminacija iz člana 387. stav 4. Krivičnog zakonika (KZ) i krivično delo Nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo iz člana 254. KZ, prenosi Cenzolovka.

Krivična prijava

“Egal” u krivičnoj prijavi predlaže Tužilaštvu da započne postupak prikupljanja potrebnih obaveštenja i shodno tome da nalog policiji da sasluša osumnjičenog, odredi njegovo sudsko-psihijatrijsko veštačenje na okolnost da li je u vrijeme izvršenja krivičnog djela njegova uračunljivost bila isključena ili smanjena usled duševne bolesti, duševne zaostalosti, privremene duševne poremećenosti, druge teže duševne poremećenosti, i ukoliko jeste podnese Prvom osnovnom sudu u Beogradu, kao stvarno i mesno nadležnom, predlog za izricanje mjere bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja.

Osumnjičeni Petrović je, gostujući u emisiji “Intervju” koja se emituje na YouTube kanalu BALKAN INFO, u epizodi “Miroljub Petrović – Evropska unija promoviše satanizam i uništenje čovjeka”, na pitanje voditelja: “Kažete da je homoseksualizam bolest. Da li to znači da su homoseksualci izuzetno bolesni ljudi?”, između ostalog izjavio “Druga stvar kad bih ja došao na vlast, jer kad bih ja bio neko ko se pita u ovoj državi. Onda bi bilo, imate tri opcije: da se lečite, da se selite ili da idete pod mač. Znači tri opcije, birajte. Imate ustanove gde ćete da se lečite. Nećete? Selite se. Nećete? Vidi, koga uhvatimo da to promoviše, da to radi, ide pod mač, kad bi’ ja bio vlast”.

Nadalje, Petrović se u javnosti predstavlja kao doktor medicine, iako za to nema odgovarajuću stručnu spremu. Takođe se, u okviru Instituta za prirodnu medicinu, čiji je direktor, bavi lečenjem homoseksualizma, raka i drugih bolesti, lečenjem depresije i drugih psihosomatskih oboljenja, kao i drugih bolesti.

Na veb sajtu Instituta za prirodnu medicinu dostupni su programi za lečenje različitih bolesti, zatim snimci različitih predavanja i gostovanja na kojima osumnjičeni daje medicinske savete za lečenje, kao i onlajn prodavnica raznih preparata za lečenje.

Na pomenutom veb sajtu se promoviše i fakultet koji se pohađa putem interneta, nakon čijeg završetka se stiče zvanje diplomiranog ljekara prirodne medicine, magistra prirodne medicine ili doktora prirodne medicine.

Ni Institut za prirodnu medicinu, ni pomenuti fakultet, ne nalazi se na spisku akreditovanih instituta/fakulteta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Komentari

avatar