Naslovna Društvo Za rampe u Nikšiću 80 hiljada eura

Za rampe u Nikšiću 80 hiljada eura

0

Turska organizacija za međunarodnu saradnju TIKA obezbijediće 80 hiljada eura za izgradnju rampi na 250 lokacija kojim će se omogućiti prilaz trotoarima i objektima osobama sa invaliditetom u Nikšiću.

Sporazum o toj investiciji, kojom je početak radova predviđen za narednu sedmicu, a završetak za 60 dana, potpisali su predsjednik nikšićke Opštine Veselin Grbović i koordinator TIKE Ahmet Altun.

Grbović je ocijenio da je to izuzetno značajna investicija, jer se najosjetljivijoj grupi građana omogućava lakše kretanje i pristup svim objektima u gradu.

“Za dobijanje ovog projekta zahvalnost dugujmo i ambasadoru Turske i nadam se da će investicija biti realizovana u planiranom roku”, kazao je Grbović nakon potpisivanja sporazuma.

On je saopštio da će izvođač radova biti turska firma Gintaš, kojoj će, dodao je, pomoći da se projekat uspješno realizuje.

Altun je ocijenio taj projekat izuzetno važnim za nikšiću Opštinu i zajednicu, jer će se njime omogućiti lakše kretanje osobama sa invaliditetom.

On je podsjetio da je TIKA prošle godine godine rekonstruisala trg u Šavniku i zahvalio predstavnicima nikšićke lokalne uprave na podršci i prihvaćenoj saradnji.

Komentari

avatar