Naslovna Politika Rusija: Na listi nepoželjnih Đukanović i Marković!

Rusija: Na listi nepoželjnih Đukanović i Marković!

0

Premijer Duško Marković, predsjednik Skupštine Ivan Brajović i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović nalaze se, između ostalih, na crnogorskih državljana kojima je zabranjen ulazak u Rusiju, saznaje Pobjeda.

Iz crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova najavljeno je da će biti poslata zamolnica ruskom ministarstvu da im se dostavi spisak nepoželjnih osoba kako bi se izbjegla situacija koja se desila poslaniku Miodragu Vukoviću.

Međutim, prema informacijama Pobjede, Moskva nema obavezu, a ni namjeru, da objelodanjuje listu nepoželjnih osoba iz Crne Gore.

Izvor tog lista blizak ruskoj diplomatiji tvrdi da su na crnoj listi svi članovi Vlade, poslanici crnogorskog parlamenta – njih 46 koji su glasali za Protokol o pristupanju NATO, kao i direktori većih državnih kompanija.

“Spisak sadrži imena najmanje 70 osoba, i zvanična Moskva će se striktno pridržavati “crne liste“ na aerodromskim pasoškim kontrolama. Čak su provjeravani i poslanici Demokratskog fronta na svojim putovanjima”, rekao je izvor Pobjede.

Osim čelnika i brojnih funkcionera DPS-a, na “crnoj listi” su i poslanici Socijaldemokratske partije predvođeni Rankom Krivokapićem, bez obzira na to što bojkotuju parlament.

Komentari

avatar