Naslovna Zanimljivosti Djevojčica skupila više od 100 hiljada funti za bolnicu

Djevojčica skupila više od 100 hiljada funti za bolnicu

0

Sedmogodišnja Eli Nevil iz Pembruk Doka u Velsu prikupila je više od 100 hiljada funti za pomoć oboljelima od raka krvi, a prvobitni cilj bio joj je da skupi 500 funti.

Elin otac liječio se od rijetkog oblika raka krvi 2005. godine u Vitibuš bolnici, pa je ona zbog toga riješila da pomogne osoblju bolnice i oboljelima.

Nakon liječenja, ljekari su njemu i njegovoj ženi rekli da postoje male šanse da dobiju dijete, a uprkos tome dobili su Eli 2010. godine.

Sa prikupljanjem novca počela je nakon što je osvojila prvo mjesto u školskom takmičenju u izradi kolaža, a tada je napravila zastavu Pembruka.

Tada je odlučila da iskoristi zastavu za prikupljanje sredstava za odjeljenje bolnice gdje leže oboljeli od raka.

Prikupljanje dobrovoljnih priloga započeto je prije dvije godine, a iako je cilj bio da se dostigne cifra od 500 funti, Eli je dobila više od 100 hiljada.

“Potpuno je nevjerovatno i van svih naših očekivanja i mnogo smo ponosni na to što je Eli postigla. Sakupljen novac stvarno može da donese promjene sa neophodnom opremom. Eli je shvatila značaj dobijanja te količline novca i mnogi ljudi su pozdravili to što je započela i čestitali joj”, rekao je gospodin Nevil, kooridanor za pomoć oboljelima od raka Pembrokšira.

Ovo odjeljenje, kao i odjeljenje na kom se sprovodi hemoterapija u Vitibuš bolnici već su iskoristili dio sredstava koje je obezbijedila Elina akcija i kupili su novu opremu i mnogi objekti su poboljšani.

Komentari

avatar