Naslovna Moda Do lijepog izgleda bez bolova: Evo šta treba uraditi za udoban hod...

Do lijepog izgleda bez bolova: Evo šta treba uraditi za udoban hod u štiklama

0

Nema ništa gore od nošenja novog dizajnerskog komada obuće koji vam već pri prvom nošenju stvori bolne žuljeve, a tek ste na početku veličanstvenog izlaska. Još ako se pritom uprljaju, to će dodatno pokvariti prvobitni utisak savršenog izgleda.

Govorite sebi da će se vaše prelijepe cipele vremenom prilagoditi stopalima, ali sedmicama kasnije vaša stopala su bolna i puna žuljeva, a flasteri su kratkotrajno i pomalo ružno rješenje. Šta ćete uraditi?

Više za ljepotu ne morate da trpite. Barem ne kada su u pitanju cipele.

Neki vjeruju da će se cipele ako ih napunimo papirom, ili kesom vode, pa ih potom stavimo u zamrzivač, da će se usljed zamrzavanja vode raširiti i tako dobiti novi udoban oblik za naša stopala.

Ali zašto širiti cijelu cipelu i mijenjati joj njen savršeni oblik, zbog samo jednog iritirajućeg žulja na stopalu?

Poznata modna urednica Lejn Mekena savjetuje da je dovoljno samo utrljati malo sapuna na dio cipele koji stvara problem, piše TheSun.

“Ovo je jedini ali i najbolji način, naročito ako se radi o najnovijem paru cipela. Na ovaj način nećete oštetiti ili uništiti cipele”, kazala je Mekena i savjetuje da je ovo najbolje uraditi noć prije nego ćete ih nositi, kako bi se sapun apsorbirao, a cipela se desila magija i cipela potom omekšala.

Ukoliko ovo ne riješi vaš problem, onda je vjerovatno da ste jedna od onih koja bira pogrešan broj cipela, tvrdi Mekena.

Komentari

avatar