Naslovna Muzika Fergi napustila Black Eyed Peas

Fergi napustila Black Eyed Peas

0

Američka pjevačica Fergi (Fergie) napustila je grupu Black Eyed Peas, potvrdio je producent i član grupe Will.i.m.

Fergi, koja se hip-hop bendu priključila 2002. godine, nije snimila s njima nijedan singl od 2012. godine i posljednjih godina bila je posvećena solo karijeri.

Will.i.m. je govorio za časopis Ahlan pred nastup benda na otvaranju Lige šampiona u Kardifu u subotu. Magazin je potvrdio da Fergi nije više član benda.

„Od početka, Black Eyed Peas je imao izuzetne vokale koji su nastupali s nama. Ljude kao Macy Gray, Esthero, Debi Nova, Fergi, koja je bila naš ženski vokal“, rekao je producent.

U medijima se piše da bi bend kao zamjenu za Fergi mogao da angažuje Nikol Šerzinger, bivšu članicu grupe Pussicat dolls i članicu žirija britanskog muzičkog rijalitija The Voice, u kome učestvuje i Will.i.m.

Iako je potvrdio da s Nikol rade na zajedničkom projektu, Vil nije želio da iznosi detalje u vezi sa stalnim angažmanom pjevačice.

On je rekao da Fergi radi na svom novom solo projektu, ali da sa grupom priprema proslavu 20. godišnjice rada Black Eyed Peas-a.

“Fergi radi na svom solo projektu, a mi pripremamo 20 godina od kada je Black Eyed Peas počeo da stvara svoju muziku”, dodao je Will.i.m za Ahlan! i dodao:

“Radili smo gomilu pjesama na njenom solo albumu, ponosni smo što ona ima svoje ime, ali Black Eyed Peas guraju naprijed u pogledu sadržaja, tehnologije i iskustva na našem novom projektu Master od the Sun”.

Master of the Sun-The Zombie Chronicles je projekat studija Marvel, strip o invaziji vanzemaljaca na planetu Zemlju, koji će izaći u julu ove godine.

Komentari

avatar