Naslovna Moda Kako staroj odjeći dati novi život

Kako staroj odjeći dati novi život

0

Iako se ne treba vezivati za garderobu, ako ni zbog čega drugog ono da bismo imali dobar razlog za šoping, neke dobre “komade” treba sačuvati i prilagoditi ih novim trendovima. Evo sjajnih predloga!

Stare pantalone

Umjesto investiranja u nove pantalone, pozabavite se onima koje se gomilaju u vašem ormanu. Ako posjedujete pantalone koje su izgubile oblik, djeluju razvučeno i s predugim nogavicama, odnesite ih krojačici koja će ih jednostavnim porubljivanjem ponovno učiniti nosivim. Ili ih jednostavno skratite na trenutno veoma trendi dužinu do iznad članka i imaćete šik pantalone.

Stare cipele kao nove

Isto tako, obućar će na odličan način udahnuti novi život vašim starim cipelama. Svojim omiljenim čizmama, štiklama ili mokasinama poklonite obućarski tretman u obliku poliranja koje će učiniti to da djeluju kao nove.

Zbogom pretrpanom ormanu

Ove godine napokon prestanite da stvarate izgovore za pretrpani ormar. Do sada zasigurno posjedujete dovoljno znanja i vještina da znate kojim odjevnim komadima treba da kažete – zbogom.

Odlaganje nakita

Kada govorimo o nakitu kao modnom dodatku, treba da se pažljivo odnosite prema njemu. Nakit nikada ne bacajte na jednu hrpu jer će se zapetljati ili uništiti, već ga čuvajte na estetski ugodan način, npr. na nekom zgodnom stalku predviđenom za to.

Torbice i cipele

Zašto ove godine ne biste poveli veću brigu o torbicama i cipelama koje imate? Da ne bi izgubile oblik i sjaj, torbice i cipele je potrebno pravilno odložiti na policama, zato obratite posebnu pažnju na ove sitne, ali veoma bitne detalje kako biste im produlžili vijek.

Klasični odjevni komadi

U ormanu vam nedostaju klasični komadi poput farmerki ili košulja na pruge? Sada je idealno vrijeme da ih nabavite jer spomenuti komadi nikad ne izlaze iz mode. Ugrabite ih na aktualnim sniženjima i sigurno nećete zažaliti. Osim toga, s nekoliko klasičnih komada u ormanu lakše ćete riješiti problem pretrpanosti i odlučiti čega bi trebalo da se zauvijek riješite.

Komentari

avatar