Naslovna Ljubav & Sex Muškarci i njihove istine: Stvari koje nikad neće priznati ženama

Muškarci i njihove istine: Stvari koje nikad neće priznati ženama

0

Baš kao u slučaju žena i muškarci imaju svoje tajne koje bojažljivo čuvaju od očiju javnosti. Kao poklon svim pripadnicama lepšeg pola, predstavljamo ovu vrlo interesantnu listu muških tajni.

Vole samouvjerene žene
Muškarci percipiraju žene kao što percipiraju i sebe same. Zbog toga će većina muškaraca radije izabrati harizmatičnu ženu s viškom kilograma nego modela koji ima problema sa samopouzdanjem. To je zato jer je samouvjerena žena automatski i više fizički atraktivna.

Važno je kako izgledaš
Većinu muškaraca ne zanima da li se njihova ljepša polovina oblači pomodno ili ne, ali žele da njen stil bude “pametno seksi”, odnosno da se istovremeno odijeva elegantno i seksi, ali ne vulgarno. Zapamtite, muškarci vole očima.

Ne umjem to da uradim
Biti muško u očima žena, muškarcima je jako važno. Zbog toga će se prihvatiti svakog posla, čak i ako nisu sigurni da li znaju šta rade. Žele da ih partnerke doživljavaju jakima i pametnima, bez obzira na to znaju li ili ne popraviti recimo fen..

Osjećaju se izgubljeno kada im žene postave nezgodno pitanje
Žene vole pitanja poput “Izgledam li debelo u ovome?” praveći pritom istovremeno tužan i “prijeteći” izraz lica. A muškarci stvarno ne vole odgovarati na takva pitanja.

Ne mogu to da priuštim
Nije tajna da se muškarci stalno međusobno nadmeću. Konstanto se upoređuju sa svojim prijateljima i mrze neuspjehe. Muškarac jednostavno ne može da kaže svojoj djevojci da ne može nešto da si priušti.

Ljubomoran sam
Muškarci ne vole otvoreno da pokazuju osjećanja i kada vidi da njegova djevojka očijuka s drugim, vrlo verovatno neće pokazati ni trunčicu emocija. Poruka za sve dame: Ne vjerujte im, u sebi osjećaju buru emocija.

Mislim da je tvoja prijateljica/sestra seksi
Stvar je vrlo jednostavna: ako vi mislite da je vaša prijateljica ili sestra super seksi, ni vašem muškarcu neće promaknuti taj njen “kvalitet”. Možda će čak i razmišljati o njoj, ali nikada to neće reći na glas. Koliko god vas volio i vi voljeli njega, muškarac jednostavno nikada neće biti slijep na druge žene.

Volim komplimente
Tradicija je da komplimente obično udjeljuju muškarci, ali istina je da i oni vole dobiti kompliment. Muškarci žele da znaju da nisu protraćili vrijeme tražeći pravu odjeću prije nego što su se našli ss djevojkom.

Bojim se
Muškarac ne bi trebao govoriti o svojim strahovima, zar ne? Međutim, istina je da svako od ima fobije, i to je sasvim u redu. Muškarac nikad neće reći da se boji mraka ili paukova kako ne bi pokazao svoje slabosti.

Komentari

avatar