Naslovna TV Preminula Bondova djevojka Moli Piters

Preminula Bondova djevojka Moli Piters

0

Britanska glumica, poznata po ulozi medicinske sestre Patriše Firing iz filma “Operacija Grom” (Thunderball, 1965) sa Šonom Konerijem kao Džejmsom Bondom, preminula je juče u 76. godini. Uzrok smrti još uvijek nije poznat.

Vijest je objavljena na zvaničnom Tviter profilu Džejmsa Bonda.

“Ožalošćeni smo smrću Moli Piters. Naše misli su uz njenu porodicu”, piše u izjavi.

Plava ljepotica je bila prva Bondova djevojka koja se skinula u filmovima o tajnom agentu, čak je izazvala i kontroverzu, pa je film zamalo dobio oznaku X (samo za punoljetne) zbog golotinje.

Nekoliko scena je moralo da bude isječeno na zahtjev Britanskog odbora za klasifikaciju filmova, jer su smatrane previše nepristojnim.

Nakon ovog velikog proboja među zvijezde, Moli je snimila samo još jedan film, slepstik komediju “Don’t Raise the Bridge, Lower the River” 1968. sa Džerijem Luisom.

Njena smrt desila se samo nedjelju dana nakon što je bišvi Džejms Bond, ser Rodžer Mur, preminuo u Švajcarskoj nakon kraće bitke sa rakom.

Šon Koneri je, povodom Rodžerove smrti, izjavio da je bio iznenađen što je godinama kasnije ostao blizak prijatelj sa Murom, jer je to “neuobičajena stvar” za Holivud.

Komentari

avatar