Predstavljajući rezultate rada Specijalnog tužilaštva za prošlu godinu, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić juče je tokom redovnog zasijedanja sjednice Skupštine Crne Gore saopštio da su ti rezultati izuzetno pozitivni, a kao primjer je naveo da je za svega pet mjeseci bilo 17 specijalnih istraga, pišu Dnevne novine.

Osvrćući se na prozivke koje se ovih dana mogu čuti i vidjeti u medijima, on je ponovio da su svi građani pred tužilaštvom jednaki.

“Specijalno tužilaštvo od formiranja kao glavni cilj odredilo je korupciju na visokom nivou, što je imalo za rezultat hapšenje visokih funkcionera koji su bili u stukturi vlasti, lišeni su slobode predstavnici vladajuće partije u jednoj primorskoj opštini, pa čak i cijela jedna familija. Međutim, kada je došlo do situacije da tužilaštvo djeluje i prema drugim političkim strukturama, odnosno licima iz tih političkih struktura za koje postoje osnova sumnje da su počinili teška krivična djela, došlo je do situacije da se permanentno tvrdi da Specijalno tužilaštvo ima dva aršina, da ne djeluje u skladu sa Ustavom i zakonom”, kazao je Katnić.

On je apostrofirao da Specijalno tužilaštvo goni počnioce krivičnih djela, a ne pripadnike političkih partija ili koje druge nacionalne ili političke strukture.

“Činjenica je da je Specijalno tužilaštvo djelovalo prema svim počiniocima krivičnih djela, koji su ugrožavali vitalne interese ovog društva, a među njima su oni koji su na organizovani način vršili krivična djela”, kazao je, između ostalog, Katnić.

Komentari

avatar