Naslovna Muzika Pjesma koja nosi dah stranih ljubavnih filmova

Pjesma koja nosi dah stranih ljubavnih filmova

0

Nikšićanka Snežana Koprivica, koja više od 10 godina živi i radi u Los Anđelesu, za američko tržište izdala je pjesmu “You Know”.

Ova kompozicija, nastala prije nekoliko godina, djelo je crnogorskog kantautora Mikija Vukićevića koji je preminuo 2015. godine. Iako je život odveo na drugi kontinet i dao nove šanse za posao, Snežana nikada nije odustajala od bavljenja muzikom. Koristila je svaku priliku da snimi novu pjesmu i da promociju svoje muzike nastavi u Crnoj Gori, ali i na svjetskom nivou. Tako je i bilo prije nekoliko godina kada je tokom odmora u Crnoj Gori snimila pjesmu sa gore pomenutim crnogorskim muzičarem takođe porijeklom iz Nikšića.

“Mikija sam poznavala još od ranog djetinjstva iz KUD ‘Zahumlje’, gdje sam kao klinka pjevala u horu i kao solista. Ponudio mi je pjesmu za koju je smatrao da bi baš meni odgovarala. Dogovorili smo se kada stignem u Crnu Goru da je poslušam i odlučim i tako je i bilo. Pjesma me oduševila, najviše toplinom teksta koji nosi posebnu emociju. Doživjela sam je kao da je pisana za neki američki ljubavni film”, kaže Koprivica.

O ponudi Vukićevića Snežana nije morala mnogo da razmišlja, kaže da su se odmah dogovorili i počeli pripreme za snimanje.

“Poslije kratke vježbe i pripreme sa Mikijem pjesmu smo snimili u studiju Dejana Božovića u Podgorici. Plan je bio da se pjesma plasira na američko tržište, da je u LA-u i šire predstavim producentima i izdavačkim kućama. Zbog svega što se izdešavalo i Mikijevog iznenadnog odlaska pjesmu sam ostavila da miruje”, ističe Koprivica.

Prije nekoliko dana, pjevačica je numeru postavila na svoj SoundCloud i YouTube kanal.

“Odlučila sam da numeru čuju svi koji vole da čuju nešto što je zaboravljeno, pravu emociju, čistu ljubav, toplinu i dubinu koju ova divna pjesma posjeduje i kakve numere je Miki mogao da napiše i izvede”, naglašava Snežana.

Od dogovora koji je imala sa kantautorom Snežana, kaže, neće odustati.

“Pjesma će moći da se čuje na američkim radio stanicama, a potrudiću se da uradim i spot. Već je na mojim kanalima, kao i svi ostali spotovi, pjesme, žive svirke i gostovanja. Za veće stvari ćemo vidjeti, vrijeme će pokazati svoje. Prevashodno osjećam veliku ljubav prema muzici i šta god u životu da radim muzika je uvijek tu kao moj hobi i nešto kroz šta se najlakše izražavam”, naglašava Snežana.

Prije nekoliko dana u Nikšiću je Kulturno-kreativni centar “Akord” obilježio dvadeset godina rada, a sagovornica kaže da je ponosna što je bila u prvoj postavci Akorda, gdje je kao solista imala veoma zapažene nastupe.

“Rado se sjećam tih divnih druženja i odličnog instruktora Dragana Kneževića, osnivača Akorda. Dragan je radio moju prvu dječju pjesmu ‘Mama pusti me na ples’ sa kojom sam se takmičila kao solista na festivalu KUD ‘Zahumlje’, ‘Djeca pjevaju srcem’ u Nikšiću”, zaključila je Koprivica.

Zapažena i kao model

Talentovana Nikšićanka ljubav prema muzici otkrila je još u ranom djetinjstvu, kada je osvojila značajne nagrade na brojnim dječijim takmičenjima. Nakon srednje škole odlazi u Los Anđeles i nastavlja muzičku karijeru nastupima sa tamošnjim muzičkim grupama. Na takmičenju “New Star 2005” osvaja prvo mjesto i ide do finala u Njujorku, gdje se među sto kandidata plasira u top 5, a dosad je snimila deset pjesama. U Americi je zapažena i kao modno lice, a na Izboru za mis dijaspore dobija lentu druge ljepotice.

Komentari

avatar