U jezivom terorističkom napadu u Londonu noćas je ubijeno sedmoro, a ranjeno 48 osoba. ISIS ponovo slavi. Trojica napadača ubijena, vikali “Ovo je za Alaha”….


Broj stradalih u terorističkom napadu u Londonu povećan je na sedam, a 48 osoba je ranjeno, rekla je šefica Skotland jarda Kresida Dik. Ona je rekla da istraga napreduje, kao i da će biti povećano prisustvo policije u mnogim dijelovima grada. Londonom će, kako je dodala, biti raspoređeni oružani policajci.

“Dejli mejl” dodaje da su napadači, koji su nosili lažne prsluke sa eksplozivom, takođe ubijeni.

Za sada se zna samo da su “mediteranskog porekla” i da su vikali “Ovo je za Alaha”, navodi taj list.

Ovo je drugi teroristički napad u Velikoj Britaniji za samo 12 dana. Prethodno se dogodio masakr u koncertnoj dvorani u Mančesteru u kom je ubijeno 22 osobe, a više od 100 ih je ranjeno.

“Naoružani policajci su veoma brzo i hrabro reagovali i sukobili se sa trojicom osumnjičenih muškaraca koji su upucani i ubijeni na pijaci Borou. Na žalost, pored toga je preminulo još šest ljudi”, kazao je šef britanskih antiterorističkih jedinica Mark Rouli.

On je naveo da su “policajci upucali osumnjičene osam minuta nakon prvog primljenog poziva (za pomoć)”, kao i da su “osumnjičeni nosili nešto nalik na prsluke s eksplozivom za koje se kasnije ispostavilo da su lažni”.

Vlasti su putem Twittera objavile da su tokom noći tri londonske bolnice bile blokirane kako bi “pacijenti, rodbina (ranjenih) i osoblje bili bezbjedni”.

Lodonska policija saopštila je da su incidenti na Londonskom mostu i pijaci Borou proglašeni za terorističke napade, dok treći incident koji se dogodio u delu grada Vokshol sa njima nije povezan, prenosi Rojters.

Policija navodi da je u trećem incidentu reč o ubadanju nožem, ali se ne dovodi u vezu sa terorizmom.

Oni su incident na Londonskom mostu, kao i ubadanje nožem koje se dogodilo na pijaci koja je poznata po noćnom životu, proglasili za terorizam.

BBC navodi da su pristalice Islamske države pozdravile noćašnje incidente na društvenim mrežama, ali još niko nije preuzeo odgovornost za napade.

Komentari

avatar