Naslovna Ljubav & Sex Evo kakvi su danas frajeri “na cijeni”

Evo kakvi su danas frajeri “na cijeni”

0

Žene i muškarci nikada se neće složiti oko toga šta čini pravog džentlmena, a to je potvrdilo i novo istraživanje. Evo kakvi su danas frajeri na ceni.

Šta pod ‘savršenim modernim muškarcem’ podrazumijevaju žene a šta muškarci?

Žene bi željele da muškaci imaju izraženu empatiju, da budu blagonakloni prema idejama feminizma i da ne budu zatvoreni po pitanju sopstvenih emocija. A muškarci? Pa… iz muške perspektive, idealan ‘primjerak’ muškarca današnjice trebalo bi da vlada brojnim životnim vještinama, da bude sposoban, da ima izgrađenu ozbiljnu karijeru i da ‘pršti’ od samopouzdanja, pokazalo je istraživanje muškog modnog brenda Fields.

Pred ispitanicima je bio prilično jednostavan zadatak, trebalo je samo da završe rečenicu “moderan muškarac trebalo bi da…”, a odgovori su bilo prilično različiti, u zavisnosti od pola osobe koja je popunjavala upitnik.

I muškarci i žene slažu se da bi moderan muškarac trebalo da bude politički informisan, fokusiran na porodicu i da se ne boji da iskaže emocije. I to bi, manje-više, bilo jedino oko čega se žene i muškarci slažu po ovom pitanju.

“Ono što definiše muževnost, naročito iz perspektive mode se stalno mijenja”, kaže Toni Fild, izvršni direktor kompanije koja je radila ovu anketu.

“To nas je navelo na razmišljanje – šta je ono što danas doživljavamo kao ‘modernog muškarca’? Da li su se standardi promijenili? Da li smo odmakli od stereotipa o muškarcu koji o modi pojma nema, i koji ne može da vodi računa sam o sebi?”

Muškarci koji su učestvovali u anketi fokusirani su na ambicije, karijeru, samopouzdanje kao glavne ‘pokretače’.

Žene, ispostavilo se, žele nešto sasvim drugo: saosjećajnog muškarca, avanturistu, ali društveno odgovornog, i, što je najvažnije – nekog ko poštuje osnovne postulate feminizma.

Komentari

avatar