Naslovna Hronika Raspisana crvena potjernica za Kožarom

Raspisana crvena potjernica za Kožarom

0

Za Baraninom Alanom Kožarom raspisanaje međunarodna potjernica, jer je nedostupan crnogorskim istražiteljima koji ga terete da je naručio aktiviranje eksplozivne naprave ispod automobila komandira barske Interventne policije.

Kako Pobjeda saznaje, crvena potjernica raspisana je prekjuče.

On se tereti da je angažovao sugrađane Aliju Metovića i Iliju Kovačevića da 8. aprila eksplozivom unište automobil Đokoviću. Kožar slovi za vođu jedne od organizovanih kriminalnih grupa u Crnoj Gori, a sumnjiči se za napad na službeno lice i podstrekavanje za napad na Đokovića.

Barska policija je nakon intenzivne istrage za mjesec i četiri dana došla do saznanja da su Metović i Kovačević, kako se osnovano sumnja, po nalogu Kožara, podmetnuli bombu ispod automobila Đokovića. Njima se na teret stavljaju krivična djela izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i napad na službeno lice. Kožar je četiri dana prije eksplozije 4. aprila napustio teritoriju Crne Gore.

Đoković se našao nameti jednog od vođa barske kriminalne grupe zbog čestih kontrola njenih članova. Te česte kontrole članova bezbjednosno interesantnih osoba dovele su do sukoba Kožara i Đokovića Kožar je prijetio Đokoviću u stanici policije kadaje privođen.

Osumnjičeni A. M. i I. K. su, kako se sumnja, po unaprijed 1 postignutom dogovoru pođstreknuti od A. K. 8. aprila u Ulici Rista Lakiča u Baru, ispred ulaza zgrade u kojoj stanuje Đoković, i na njegovom vozilu „golf sedam“ postavili eksplozivnu napravu. Nj ih dvoje su potom aktivirali eksplozivnu napravu, usljed čega je nastala veća materijalna šteta saopštio je na nedavnom presu šef barske policije Drago Spičanović.

Prema policijskim evidencijama, Kožar slovi za novog vođu „barskog klana“ pokojnog Luke Đurovića.

Kožar je ranije osuđivan na kaznu zatvora od šest godina i 10 mjeseci zbog podmetanja tri eksplozije na hotel „Splendid” u Bečićima, koji je tada bio u izgradnji, kao i za pokušaj iznude od biznismena Žarka Radulovića, suvlasnika hotela.

Komentari

avatar