Naslovna Hronika Rukometaš umalo stradao od dinamita dok je ronio

Rukometaš umalo stradao od dinamita dok je ronio

0

Rukometaš Božidar Nikočević (24) umalo je stradao kada je blizu njega, dok je ronio iza Volujice, juče oko podne nepoznata osoba bacila dinamit, piše Pobjeda.

Na tridesetak metara od Nikočevića, koji je kao podvodni ribolovac imao i vidnu markaciju i ronio na oko 15 metara dubine, pala je eksplozivna naprava, ošamutila ga, a kada se oporavio od šoka potekla mu je krv na usta i nos.

“Nijesam vidio ko je bacio dinamit. Tada sam gledao da se domognem stijene. Potom sam uspio u takvom stanju da doplivam do plaže iza Volujice. Znam da je eksploziv bio jak, jer je oko mene isplivalo puno mrtve ribe”, ispričao je Nikočević.

Kada se čamcem domogao Bara, javio se ljekaru, a slučaj prijavio policiji.

Zapisnik i izjavu datu u policiji objavio je na Fejsbuku uz komentar da zahvaljujući nepoznatim dinamitašima neće biti u mogućnosti da narednih sedam dana trenira jer mu je prepisano strogo mirovanje i terapija.

On je naveo daje i prije nekoliko godina bio u sličnoj situaciji, kada je dinamitaš blizu njega bacio napravu i pobjegao.

“Ipak, ne pamtim da je krivolov eksplozivom u tolikoj mjeri prisutan kao ove godine. Prije nekoliko dana sam čak prijavio policiji da je bačen eksploziv uz sam barski lukobran”, kazao je rukometaš.

Komentari

avatar