Naslovna Hronika Budva žali za poginulima: Trudnica i njena ćerka se oporavljaju

Budva žali za poginulima: Trudnica i njena ćerka se oporavljaju

0

Dvadesetčetvorogodišnja trudnica Milica Kapa i njena četvorogodišnja ćerka A. K, koje su teško povrijeđene u stravičnom udesu u Goričanima kada je poginulo pet osoba, stabilne su i svjesne, kazala je CdM-u portparolka KC-a Gorica Soković. U Budvi je danas dan žalosti.

Milica je zadobila prelom dva rebra i nagnječenje pluća, a djevojčica nagnječenje glave.

“Obje su stabilne. Djevojčica je juče premještena na Institut za bolesti djece”, kazala nam je Soković.

Petoro poginulih i dvoje teško povrijeđenih, bilans je stravične saobraćajne nesreće koja se u četvrtak dogodila na zaobilaznici u Golubovcima.

U direktnom sudaru dva automobila na licu mjesta poginuo je bračni par Medigović, Vuk (33) potporučnik i član Počasne garde Vojske Crne Gore i Ivana (34) i njihova ćerka M.D. (7), zatim Dejan Marković (26) i K.I. (16).

Prema nezvaničnim podacima Dejan Marković, koji je upravljao vozilom “pežo” registarskih oznaka (BR AJ503), kretao se prema Baru prilično velikom brzinom, zbog čega je vjerovatno i izgubio kontrolu nad vozilom, “preletio” zeleno razdjelno ostrvo i udario u “ford escort” (PG AM519), koji se kretao iz pravca Bara ka Podgorici, a u kome je bila porodica Medigović, koja je na mjestu ostala mrtva.

U “pežou” su, pored Markovića, bile i njegova vjerenica Milica Kapa i maloljetne K.I. i A.K.

Danas Dan žalosti u Budvi

Zbog tragične smrti sugrađana predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović proglasio je subotu Danom žalosti.

Danas se u Budvi neće održavati događaji sa zabavnim sadržajima, a fizička i pravna lica, koja obavljaju ugostiteljsku djelatnost, svoje poslovanje treba da prilagode Danu žalosti.

Komentari

avatar