Crnogorski fudbaleri pobijedili su Jermeniju 4:1 u šestom meču u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Crna Gora odigrala je jednu od najboljih utakmica u reprezentativnoj istoriji, a sve je krunisao Stevan Jovetić sa tri majstorska gola (drugi je bio 100. za naš nacionalni tim od obnove nezavisnosti). Svaki je bio ljepši od prethodnog, a na kraju je krunisao makazicama nakon briljantne akcije našeg veznog reda.

Tumbakovićeva četa djelovala je izuzetno tokom svih 90 minuta, a sve je bilo lakše nakon brzog gola, pošto je u drugom minutu Jovović je prošao po lijevoj strani i pronašao je u petercu Bećiraja.

U narednim minutima smo se povukli, prepustili loptu Jermenima, a probudila nas je jedina šansa te ekipe.

Petković je odbranio šut Pizelija i to nam je dalo vjetar u leđa. Krenuli smo da igramo bolje, Joveta je prvi put na scenu stupio u 28. minutu, poslije sjajnog driblinga dao je gol za 2:0. Do poluvremena imali smo još tri velike prilike, Fatos je pogodio i stativu, ali smo sve naplatili u nastavku.

Jovetić je dao još dva pogotka, prvo je pronašao savršenim udarcem suprotan ugao sa lijeve strane, da bi na kraju makazicama krunisao meč. Jermeni su do kraja smanjili iz ofsajda.

Naši su sada na drugom mjestu sa 10 bodova koliko ima i Danska. Naša reprezentacija kvalifikacije nastavlja prvog septembra protiv Kazahstana, a samo tri dana kasnije čekaćemo Rumuniju. Ta dva meča mogla bi da nam trasiraju put ka drugoj poziciji, ali ćemo na odluku čekati do oktobra. Tada čekamo Dansku, direktnog konkurenta, pa gostujemo Poljacima koji će sigurno biti bez rezultatskog imperativa….

Komentari

avatar