Crna Gora će, sada kada je punopravna članica NATO saveza, efikasnije odgovarati na sve bezbjednosne izazove i rizike, a borba protiv korupcije i organizovanog kriminala biće djelotvornija, ocijenio je Obrad Mišo Stanišić, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore.

On je istakao da ćemo saradnjom sa zemljama članicama Alijanse i njihovim službama “biti mnogo efikasniji”.

“Nesumnjivo je da će borba protiv korupcije i organizovanog kriminala biti djelotvornija, a uspješnije ćemo se suprotstaviti sajber kriminalu kao opasnom savremenom bezbjednosnom izazovu”, kazao je Stanišić za Pobjedu.

Očekuje da će “političke snage koje su na kursu evroatlantskih i EU integracija i dalje jačati, a da će neke antievropske, anticivilizacijske i anticrnogorske političke grupacije nestati sa političke scene”.

“Iz prostog razloga što će svi građani Crne Gore osjetiti benefite članstva u Alijansi i brzo shvatiti, posebno onaj manji broj koji je za njih glasao, u kakav su ih ambis vodili”, kazao je on.

Stanišić je, govoreći o potezima opozicije, rekao da od velikog dijela opozicije ne očekuje ništa dobro.

“I u to su nas uvjerili dosadašnjim ponašanjem. Očekujem da će i dalje služiti tuđim interesima, ali moraju da shvate da je priča o članstvu u NATO završena, a samim tim raspršene sve iluzije o nekim velikodržavnim projektima koji se nijesu mogli zamisliti bez Crne Gore. Kolektivni sistem bezbjednosti kakav baštini NATO savez najbolji je okvir da Crna Gora sačuva za sva vremena svoj suverenitet i teritorijalni integritet i u njemu jednu tekovinu koja je naš najveći kapital, a to je multietnički i multinacionalni sklad”, zaključio je on.

Komentari

avatar