Naslovna Ljubav & Sex Neusklađeni seksualni apetiti

Neusklađeni seksualni apetiti

0

Da muškarci žele seks više nego žene, znaju i ptice na grani, ali kako ta situacija izgleda kad se prevede u procente, izračunali su naučnici sa britanskog Otvorenog univerziteta.

U istraživanju je učestvovalo 5000 ispitanika koji su potvrdili da se seksualna želja i učestalost vođenja ljubavi mijenjaju u dugogodišnjoj vezi. Tas uglavnom preteže na stranu muškaraca koji žele više seksa. Oko 30 odsto žena bez djece priznalo je da njihov partner želi seks više nego one, dok je isto saopštilo 17 procenata muškaraca. Kad su tu i djeca, jaz je još veći. Pa tako, 40 procenata majki kaže da partner želi više seksa, dok isto govori tek 10 odsto očeva.

Ali, istraživanje je pokazalo da rjeđe vođenje ljubavi nije povezano sa manjim zadovoljstvom vezom. Ključ je, kažu stručnjaci, u zrelosti jer partneri znaju da je učestalost seksa promjenljiva kategorija i da kad se promijene okolnosti mogu da očekuju i povratak uzbuđenja.

Stručnjaci savjetuju parove da, umjesto da se žale na postojeće stanje, pristupe problemu uz osmijeh. Takođe, da ne zaborave da budu pažljivi jedno prema drugom, pa makar to uključivalo samo kupovinu omiljenog kolača.

Komentari

avatar