Džikić će biti sedmi trener u Bokanovoj eri, koji je na čelu kluba iz Njegoševog parka od ljeta 2011. godine.

Budućnost Voli danas dobija novog trenera – kako „Vijesti” nezvanično saznaju, ugovor sa vječitim šampionom Crne Gore potpisaće Aleksandar Džikić.

Nekadašnji pomoćnik Duška Vujoševića u Partizanu je neslavno završio sasvim solidnu epizodu na klupi beogradskog giganta, jer je u polufinalu srpske Super lige ispao od FMP-a, pa se „crno-bijeli” poslije 19 godina ne bore za titulu nacionalnog prvaka u finalu plej-ofa.

Džikić je bio asistent i u NBA ligašu Minesoti, a samostalnu karijeru je počeo 2008. u Olimpiji, sa kojom je odmah bio nacionalni prvak.

Najviše uspjeha je imao u Krki, sa kojom je tri puta bio šampion Slovenije, osvojio FIBA Euročelendž kup, te po dva Kupa i Superkupa „dežele” (po jedan imao i sa timom iz Ljubljane). Vodio je i Litvos ritas i reprezentaciju Makedonije, bez većih uspjeha.

Na klupu Partizana je stigao 5. januara prošle godine umjesto Petra Božića, kada su Beograđani bili posljednji na tabeli ABA lige i doveo ih do „mirne luke”, a ove sezone je zauzeo 3. mjesto u regionalnom takmičenju i u majstorici polufinala eliminisan od Cedevite.

Jedini je u regionu dva puta ove sezone savladao Crvenu zvezdu, ali je njegov tim potonuo u plej-ofu domaćeg šampionata.

Ima još godinu ugovora sa Partizanom, ali je situacija u velikanu iz Humske 1 toliko zamršena i loša da je odlučio da ode. Beograđane najvjerovatnije napušta i predsjednik Nikola Peković, a pitanje je i koliki će biti budžet za narednu sezonu…

Kako saznajemo, svi detalji ugovora između Budućnosti, Džikića i njegovog mednažera Miška Ražnatovića su dogovoreni i ostalo je samo da 46-godišnji Beograđanin stavi paraf. Prije nekoliko dana je i predsjednik Podgoričana Dragan Bokan za „Večernje novosti” priznao da je Džikić jedna od opcija za trenera.

On će biti sedmi trener u Bokanovoj eri, koji je na čelu kluba iz Njegoševog parka od ljeta 2011. godine. Na klupi je zatekao Dejana Radonjića, koji je u aprilu 2013. otišao u Crvenu zvezdu, a naslijedio ga je Igor Jovović i ostao do novembra 2015. godine.

Od tada su se na klupi mijenjali Luka Pavićević, Vlado Šćepanović i Ilijas Zuros, a u crnogorskom šampionatu je u dvije posljednje sezone ekipu vodio Igor Đaletić.

Komentari

avatar