Naslovna Hronika Podgorica: Uhapšen zbog prijetnje pištoljem

Podgorica: Uhapšen zbog prijetnje pištoljem

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Podgorička policija uhapsila je Podgoričanina Z.Lj. (41) zbog sumnje da je imao pištolj kojim je prethodno prijetio sugrađaninu D.V. (41).

U pištolju se, kako je saopšteno iz policije, nalazio metak u cijevi i još šest metaka u okviru.

“Službenici CB Podgorica su juče oko 15,00 časova dobili operativni podatak da se u jednom vozilu, u naselju Tološi, nalaze dva lica te da jedno od njih navjerovatnije posjeduje vatreno oružje. Ka Tološima je odmah upućena policijska patrola koja je pronašla navedeno parkirano vozilo, podgoričkih registarskih oznaka, u kojem su se nalazili Z.Lj. (41) iz Podgorice na mjestu vozača i D.V. (41), takođe iz Podgorice, na mjestu suvozača. Policijski službenici su na licu mjesta saznali da je Z.Lj. prije njihovog dolaska, kako se sumnja, držao uperen pištolj u pravcu D.V. Izvršen je detaljan pregled lica i vozila kojim je ispod suvozačevog sjedišta pronađen pištolj „Češka zbrojovka“, cal. 7,65 mm, koji je Z.Lj, sumnja se, prethodno odbacio. U cijevi pištolja se nalazio metak dok je u okviru pištolja bilo još šest metaka”, saopšteno je iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je kvalifikovao događaj kao krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osumnjičeni Z.Lj. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.

Iz policije su saopštili da su pištolj sa mecima i okvirom i vozilo su oduzeti i biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Komentari

avatar