Naslovna Ljubav & Sex Šta muškarci vole kod žena više od dobrog izgleda?

Šta muškarci vole kod žena više od dobrog izgleda?

0

Stvari koje muškarci vole na ženama često nemaju nikakve veze s izgledom, osim ako nije riječ o običnom ženskarošu, a on vam valjda nije ni cilj u životu. Iako svi mi prvo primijetimo izgled, želimo li se skrasiti s nekim, važnije su nam neke druge osobine. Isto vrijedi i za muški pol. Svaki muškarac želi ženu koja….

Zna da sluša

Većina muškaraca kraj sebe želi da ima ženu koja će ih znati poslušati i razgovarati s njima, a ne im stalno držati lekcije tipa ‘rekla sam ti…’. Svaki muškarac voli ženu koja će sjesti s njim i poslušati ga kad mu je teško ili kad želi nešto reći. To im je dokaz da nam je stalo do njih. To znači da bi žena trebala i biti strpljiva jer svi mi jako dobro znamo da je muškarcima potrebno određeno vrijeme da bi iznijeli vlastite probleme. Tek će nakon što dobro i na miru razmisle o određenom problemu, moći o njemu s nama razgovarati.

Spontana je

Prepustiti se životu i jednostavno uživati u njemu nešto je što nedostaje mnogim ženama, a oni bi voljeli da smo mi malo spontanije. Zato idući put kad ste s partnerom, probajte se opustiti i jednostavno uživati u trenutku, umjesto da brinete o milion nebitnih sitnica. Nije lako, jer nama ženama mozak radi sto na sat, ali to je nešto na čemu bismo trebale poraditi.

Ima ispunjen život

Žene koje uživaju u svom životu muškarcima su najprivlačnije. Dakle, ako ste single nemojte očajavati jer oni na kilometre mogu nanjušiti očajnu ženu. Umjesto toga, uživajte u svom životu i vezi koju imate sami sa sobom. Najprije morate zavoljeti sami sebi i vlastiti život, želite li imati kraj sebe nekoga ko će vas voljeti i cijeniti. Dakle, ne morate biti lijepi, imati super posao da biste zadivili muškarca. Dovoljno je samo da budete srećna, pozitivna i ispunjena osoba koja zna cijeniti male stvari i koja prihvata samu sebe takvu kakva jeste.

Zna kuvati i uživati u hrani

Uprkos mišljenju kako muškarci vole mršavice, njih zapravo odbijaju žene koje su opsjednute zdravom hranom i brojanjem svake kalorije. Oni žele ženu koja će ih znati nasmijati i koja će zajedno s njim uživati u hrani. Takođe, vole i žene koje znaju kuvati ili koje će biti spremne da nauče da kuvaju zbog njih. Iako je riječ o zastarjeloj i tradicionalnoj vrijednosti, njihov mozak naprosto tako funkcioniše.

Prirodna je

Kad je u pitanju žena s kojom se žele skrasiti, prirodnost muškarci najviše cijene. Muškarac želi djevojku koja neće praviti dramu oko bezazlenih sitnica, koja zna da se smije na vlastiti račun.

Spremna je na kompromis

Spremnost na kompromis je jedan od najvažnijih preduslova za uspješnost svake veze. Riječ je o kvalitetu koji je jednako bitan i ženama i muškarcima. Svaki će se muškarac osjećati bolje ako zna da kraj sebe ima djevojku ili ženu koja je spremna da s njim pregovara i potrudi se da zajednički dođu do rješenja koje će im oboma odgovarati.

Brižna je

Sasvim je jasno da oni obožavaju žene koje će brinuti o njima i pokazati im koliko im je stalo. Dakle, skuvajte mu ručak, brinite o njemu kad je bolestan, iznenadite ga, poslušajte njegove probleme ili pronađite neke druge načine na koje ćete mu pokazati koliko vam je stalo do njega jer upravo je to jedna od stvari koju oni najviše cijene.

Brine o sebi

Iako se ponekad žale na to da previše novaca trošimo na modne krpice i skupocjene kozmetičke preparate, oni potajno zapravo vole činjenicu da brinemo o sebi i svom izgledu.

Zabavna je

Smisao za humor takođe je jedan od kvaliteta koji muškarci jako vole jer svi mi želimo kraj sebe imati osobu koja će nas znati nasmijati, zar ne?

Komentari

avatar