Naslovna Fudbal Zvala ga Budućnost, ali je ostao u Rudaru i zadužio traku kapitena

Zvala ga Budućnost, ali je ostao u Rudaru i zadužio traku kapitena

0

Bio je na vrhu liste želja Budućnosti, ali je Rudar uspio da zadrži jednog od najboljih igrača iz protekle dvije sezone – Radule Živković zadužio je kapitensku traku i još godinu produžio saradnju sa Pljevljacima.

” Istina je da sam pregovarao sa čelnicima Budućnosti koji su bili maksimalno korektni u razgovorima. Bio sam ranije u podgoričkom klubu, imao ponudu da se vratim, ali ovoga puta nije došlo do saradnje. U Rudaru sam dvije godine, to je moja druga kuća, sa svima pod Golubinjom imam odličnu saradnju, rukovodstvo me je maksimalno ispoštovalo. To su neke stvari koje jako cijenim i to je presudilo u odabiru kluba za sljedeću sezonu”, rekao je Živković.

Rudar je najtrofejniji crnogorski klub koji ima velike ambicije u narednom prvenstvu.

“Prošle sezone imali smo dobar tim, ali na terenu nijesmo opravdali očekivanja. Nijesmo osvojili trofej, niti izborili Evropu, a čim nema toga – godina je neuspješna. Na kraju smo čak igrali i baraž za opstanak u društvu najboljih. To nam se ranije nikada nije desilo. Nadam se iskreno da se to više neće ponoviti i da ćemo u šampionatu koje je pred nama igrati ozbiljnu ulogu. Želimo da se vratimo Rudar u vrh crnogorskog fudbala. Očekujem da napravimo respektabilan tim koji će biti konkurentan Budućnosti, Mladosti, Zeti i Sutjesci u borbi za trofeje”, ističe Živković, koji će preuzeti ulogu novog kapitena.

“Kapitenska traka je nešto što me dodatno motiviše, nova obaveza kako na terenu, tako i van njega. Svi moramo da pružimo maksimum kako bismo ispunili ciljeve. Odnos, zalaganje, ponašanje i rezultati moraju da budu na nivou najtrofejnijeg domaćeg kluba”,  dodao je 26-godišnji defanzivac koji može da igra na svakoj poziciji u posljednjoj liniji.

Rudar je Živkovićev klub za crnogorsku scenu. Ali, šta ukoliko se tokom ljeta pojavi primamljiva ponuda iz inostranstva?

“Ima poziva, ali to je za sada sve. Ukoliko stigne konkretna ponuda, vjerujem da mi klub neće praviti problem oko odlaska ukoliko sve strane budu zadovoljne. Sada sam na odmoru, a za nekoliko dana počinjem pripreme sa Rudarom. Koncentrisan sam na dobar rad”, poručio je Živković.

Komentari

avatar