Naslovna Politika Marković: Mi smo pokazali demokratski kapacitet a DF prijetnje i govor mržnje

Marković: Mi smo pokazali demokratski kapacitet a DF prijetnje i govor mržnje

0

Predsjednik Vlade Duško Marković kazao je  da je vladajuća koalicija pokazala demokratski kapacitet dopustivši da toj sjednici Administrativnog odbora prisustvuju poslanici Demokratskog fronta a da su oni odgovorili prijetnjama i govorom mrženje.

Marković je to rekao odgovarajući na pitanja novinara da prokomentariše događaje na Anketnom odboru Skupštine Crne Gore, prilikom današnje posjete opštini Žabljak.

„Dozvolili su poslanici DPS-a i menadžment Skupštine da uđu i da kažu to što misle. Vidjeli ste kakav je njihovo govor bio. To je govor prijetnji, govor mržnje“ – rekao je predsjednik Vlade dodajući da su „poslanici Demokratskog fronta imali demokratsku priliku i da su je potrošili, a da su poslanici vladajuće koalicije postupali na demokratski načlin“.

Odgovarajući na pitanja novinara da prokomentariše ocjene opozicije o potrebi održavanja novih parlamentarnih izbora premijer je rekao da će parlamentarni izbori biti u predviđenom roku.

„Ako opozicija želi dijalog na temu novih parlamentarnih izbora – to mogu da rade između sebe“ – rekao je  Marković dodajući da vladajuća koalicija nakon učlanjenja u NATO i ubrzanja evropskih integracija ključnim smatra ekonomska pitanja. Dodao je da sa opozicijom može biti razgovora, ali da to mora biti dijalog, a ne ucjene.

Komentari

avatar