Naslovna Politika Promjene u organizacionoj strukturi DPS-а

Promjene u organizacionoj strukturi DPS-а

0

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović predložio je na sjednici Izvršnog Odbora, održanoj krajem protekle sedmice, značajne promjene u organizacionoj strukturi te partije.

Kako saznaje Pobjeda, prema prijedlogu Đukanovića, broj koordinatora Predsjedništva sa 17 biće povećan na 28, a ključna novina je formiranje koordinacionih tijela koji bi bili odgovorni za partijsku kampanju u opštinama u kojima predstoje izbori.

Izvršni odbor je operativno partijsko tijelo zaduženo za praćenje, operacionalizaciju i sprovođenje utvrđene partijske politike.

Dosadašnja organizaciona struktura DPS-a je poznavala jednog koordinatora u ime Predsjedništva partije za pojedinu opštinu, koji je koordinisao kampanjom i radom lokalnog ogranka stranke, uključujući i odlučujući uticaj na izbor nosioca liste za koje je po statutu zaduženo Predsjedništvo.

Kako se navodi, procjena vrha stranke jeste da je iskustvo na izborima u Herceg Novom, gdje je DPS podbacila, kao i nekih drugih opština, pokazalo da je potrebno kadrovsko osvježavanje, pa se posegnulo za dodatnim jačanjem partijske infrastrukture, kroz angažovanje većeg broja ljudi u tijelima koja donose odluke.

Prema pouzdanim saznanjima Pobjede u vrhu DPS-a, zbog predstojećih loklanih, ali i predsjedničkih izbora, planiraju da osnuju medijski centar po uzoru na velike evropske partije.

Komentari

avatar