Naslovna TV Gvinet Paltrou odustaje od glumačke karijere

Gvinet Paltrou odustaje od glumačke karijere

0

Oskarovka Gvinet Paltrou, odlučila je da napusti svijet glume i posveti se privatnom biznisu.

Iako je u glumačkom polsu bila traženo ime i vrlo uspješna, prije nekoliko je godina odlučila pokrenuti sopstveni biznis pa je osnovala Goop.com, internetski portal koji daje savjete o poboljšanju životnog stila.

“Srećnica sam: Imala sam nevjerovatnu glumačku karijeru ali istovremeno sam imala tu duboku strast za proizvodnjom sadržaja i stvaranjem izvrsnih proizvoda i uređivanjem stvari”, priznala je 44-godišnjakinja koja je trenutno usmjerena na rast svog brenda.
Iako priznaje da je njeno ime postalo sinonim Goopa, nije  zabrinuta kako će se to reflektirati na njenu reputaciju kao uspješne glumice.

“Mislim da je to sve srodno. Na mnogo načina ja sam zapravo lice brenda, ali uvijek tražim i nove načine kako poboljšati brend bez svog imena”, rekla je u nedavnom intervjuu.

Cijeli taj poslovni svijet, i čak 85 ljudi koji je zaposleno u njezinoj firmi, ipak je neka vrsta odgovornosti.

“U kancelariji sam cijeli dan, svaki dan. Imam prilično veliku ekipu pa moram biti uvijek na poslu”, rekla je Gvinet.

Osim posla, postoji još jedna stvar na koju će se usredotočiti nakon napuštanja glumačkog svijeta. Naime, njena 13-godišnja kći Epl, koja je u fazi puberteta i dvije godine mlađi sin Mojsije, sada će sigurno dobiti mnogo više pažnje od majke.

Vijest napuštanju glume slavne Gvinet, došla je nedugo nakon što je njena koleginica Kameron Diaz izjavila da se povlači iz posla.

Komentari

avatar