Naslovna Svijet Navela momka na samoubistvo, čeka je do 20 godina zatvora

Navela momka na samoubistvo, čeka je do 20 godina zatvora

0

Mišel Karter, djevojka iz Masačusestsa, koja je svom momku slala poruke u kojima je tražila da sebi oduzme život, optužena je za ubistvo iz nehata.

Njoj je zaprijećena kazna od 20 godina zatvora jer je sud smatra odgovornom za smrt Konrada Roja.

Tragedija se dogodila u julu 2014. godine. Karterova, koja je tada imala samo 17 godina, “ohrabrila” je 12 mjeseci starijeg momka da počini samoubistvo.

Kada je bila nekoliko kilometara udaljena od doma, Roj se dovezao kamionom do jednog parkinga i pustio karbon – monoksid, kada mu je pozlilo izašao je iz vozila, a navodno mu je Karterova naredila da se vrati, da bi sljedećeg dana momak bio pronađen mrtav.

Pronađen je transkript njihove prepiske od kobne noći u kojem je Karterova jasno poručila nesrećnom Roju da je “vjerovatno sada najbolje vrijeme”.

“Sada je vjerovatno najbolje vrijeme jer svi spavaju. Samo idi negdje u svom kamionu i niko zaista nije napolju jer je prekasno. Ako to ne uradiš sada, nikada nećeš, možeš da kažeš da ćeš to uraditi sjutra, ali vjerovatno nećeš. Večeras? Volim te“, napisala je ona, na šta je Konrad odgovorio sa “Hvala”.

Mišel Karter je na sudu u suzama priznala da nije zvala policiju ni njegovu porodicu, kao da mu nijednom nije ni rekla da izađe iz kamiona.

Konačna presuda biće donijeta 3. avgusta.

Komentari

avatar