Naslovna Hronika Barska interventna policija izazvala haos u Ulcinju

Barska interventna policija izazvala haos u Ulcinju

0

Stotinak građana Ulcinja, predvođeni političkim i opštinskim čelnicima, okupili su se sinoć ispred zgrade Ispostave policije protestujući zbog racije Interventne jedinice iz Bara po ulcinjskim lokalima, koja se, kako tvrde, neprimjereno ponašala i lakše povrijedila nekoliko osoba. Među onima koji su maltretirani bio je i jedan američki državljanin.

UL-info i TV Teuta javljaju da je policija vrijeđala goste lokala, a da su neki i napadnuti. U policiji su nezvanično kazali da je to uobičajena akcija, a kao povod se navodio napad na jednog policajca koji se dogodio prije nekoliko dana.

Ovakvo ponašanje je odjednom okupilo oko 200 građana i političkih funkcionera ispred policijske stanice u Ulcinju.

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka, gradonačelnik Ulcinja Nazif Cungu i poslanici Genci Nimanbegu i Ljuiđ Škrelja odmah su došli do zgrade policije i zatražili objašnjenje za ovu akciju.

Zenka i Cungu su kazali građanima da koliko danas treba dokumentovati sve slučajeve neprimjerene intervencije nad građanima kako bi advokat uložio tužbu, te da dokazi budu proslijeđeni i drugim nadležnim organima.

Poslanik Dritan Abazović, koji se nešto kasnije pridružio svojim kolegama, rekao je da je akcija Interventne jedinice bila bespotrebnom ocjenjujući da se radilo o demonstraciji sile.

Prema dobro informisanim izvorima TV Teuta, vezano za ovaj slučaj, napadnuta lica ce podići krivičnu prijavu.

Komentari

avatar