Naslovna Putovanja Pet nevjerovatnih podvodnih hotela

Pet nevjerovatnih podvodnih hotela

0

Koncept podvodnih apartmana je već neko vrijeme popularan u svijetu. Naravno, za ovo jedinstveno iskustvo ćete morati da izdvojite pozamašnu svotu novca. Ovih pet podvodnih hotela su trenutno najveći hit među turistima sa „dubljim“ džepom.

1. Atlantis the Palm u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati

Podvodni apartmani ovog luksuznog hotela će vas ostaviti bez teksta. Ogromni prozori od poda do plafona pružaju nevjerovatan pogled na floru i faunu Persijskog zaliva. Najbolje od svega, u njemu ćete moći da uživate direktno iz svog kreveta.

2. Resorts World Sentosa u Singapuru

Noćenje u apartmanima ovog hotela košta 1.200 dolara. Zanimljivo je da su napravljeni na dva nivoa, tako da su dnevna soba, trpezarija i kuhinja iznad nivoa mora, dok su spavaće sobe ispod.

3. Lovers Deep Submarine na Karibima

Od 2014. godine agencija za izdavanje vila Oliver’s Travels nudi zaljubljenim parovima mogućnost iznajmljivanja soba u ovoj luksuznoj podmornici. Za nevjerovatnih 215.000 dolara po noćenje, moći ćete da sa svojim partnerom uživate u podvodnim ljepotama Karipskog mora, ali i vrhunskim obrocima koji uključuju kavijar i ostrige, kao i ostale namirnice koje se smatraju afrodizijacima.

4. Manta Resort na Zanzibaru

Plutajući apartmani Manta Resorta pružaju nevjerovatan pogled na Indijski okean i obalu Afrike. Djelimično su pod vodom, a djelimično iznad površine mora. Za ovo nezaboravno iskustvo ćete morati da izdvojite najmanje 1.500 dolara po noćenju.

5. Hilton’s Conrad Rangali Island Resort na Maldivima

Ovo mjesto postoji već pet godina i vodi se kao prvi restoran pod vodom na svijetu. U međuvremenu je svojim mušterijama obezbijedio mogućnost i da noće na istoj lokaciji određenih dana u godini.

Komentari

avatar