Naslovna Hronika Za oružje i neuspjelu likvidaciju 19 mjeseci

Za oružje i neuspjelu likvidaciju 19 mjeseci

0

Članovi Kavačkog klana, Petar Pejović i Blažo Lađić potpisali su sporazume o priznanju krivice.

Petar Pejović i Blažo Lađić iz Podgorice sklopili su sporazume o priznanju krivivice sa Osnovnim

državnim tužilaštvom u Podgorici. Prema ovim sporazumima će u zatvoru provesti ukupno 19 mjeseci, zbog nedozvoljenog držanja ružja i eksplozivnih materijala i falsifikovanja isprava, saznaje Dan.

Njih dvojica su se sa državnim tužiocem dogovorili da Pejovićrobija 13 mjeseci a njegov drug Lađić 6 mjeseci. Sporazumom Pejović i Lađić priznali su da su nedozvoljene držali oružje kojim su, kako sumnja istražitelj, namjeravali da počine likvidaciju, po nalogu vođa kavačkog klana, ali su u toj namjeri spriječeni akcijom policije.

Sudija Osnovnog suda, Željka Jovović, prihvatila je sporazume Pejovića i Lađića

Protiv njih dvojice istraga se vodi u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog sumnje da su planirali da počine ubistvo, navodi Dan.

Nakon hapšenja Pejovića.28.Marta 2017. godine, službenici Centra bezbjednosti iz Podgorice saopštili su da su oduzeta dva komada vatrenog oružja sa ukupno 23 metka – jedno automatsko oružje sa metkom u cijevi i prigušivačem i jedan pištolj, kao i još 22 komada municije.
Lađić je uhampšen u martu 2017. godine.

Na Bulevaru Ivana Crnojevića, policajci su, preduzimajući preventivne aktivnosti na terenu usmjerene na prevenciju kriminaliteta, kontrolisali vozilo u kojem se nalazio Pejović.

Komentari

avatar