Naslovna Zanimljivosti Kako da tvoj selfi pokupi najviše lajkova

Kako da tvoj selfi pokupi najviše lajkova

0

I kako da pravljenje tih fotki ipak bude zabavno, a ne izvor stresa. Evo šta treba da znate.

Ako ne živite u potpunoj izolaciji (što sasvim sigurno nije slučaj ako čitate ovaj tekst), niste mogli da ne primijetite da živimo u eri prožetoj čudnim kulturnim fenomenom koji podrazumijeva manje-više neprekidno držanje mobilnog telefona opremljenog kamerom ispred sebe i beskonačno pravljenje fotografija koje onda mogu da se dijele na društvenim mrežama, poznatih i kao selfiji.

Ono što situaciju čini još zabavnijom je činjenica da sve više ljudi selfije shvata vrlo ozbiljno. Ako niste među njima, a ipak ne možete da se oduprete trendu, evo nekoliko savjeta uz koje ćete vrlo brzo postati pravi majstor za selfije.

Pa kako da napravite dobar selfi koji ćete s ponosom okačiti na Instagram? Odgovor ne podrazumijeva nužno više šminke, bolju frizuru ili potpuno ‘novo’ lice. Svi mogu da izgledaju super na selfi fotkama.

Možda će vam biti potrebno malo vježbanja, ali pravljenje dobrog selfija daleko je od ‘cijepanja atoma’. Evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da konačno napravite taj savršeni selfi.

Prvo, za dobar selfi treba vam telefon koji ima dobru kameru. Ako to nije slučaj, a zabavlja vas pravljenje fotki, kad budete mijenjali telefon obratite malo više pažnje na kameru, a ne na boju maske.

Kad pravite selfi, telefon držite što je moguće dalje od sebe. Najbolje fotke prave se ako vam je ruka maksimalno ispružena.

Ali, ne vrti se sve oko vas. Da bi fotografija bila lijepa, treba vam i lijepa, zanimljiva pozadina. Birajte prikladnu “scenografiju”. Ako želite da vi budete jedina zvijezda – slikajte se ispred neke neutralne površine, zida ili tako nečega. (Mada su te fotke obično prilično dosadne, kad bolje razmislite.)

Sledeća stvar koju bi trebalo da uradite je (zvuči smiješno, ali je tako) da “uvježbate” izraz lica. Isprobajte pred ogledalom nekoliko poza, odaberite one u kojima se sami sebi dopadate i držite ih se i kad pravite selfi i kad “gostujete” u nečijem selfiju.

Imajte samopouzdanja. Ako ne volite da se slikate i ako vam je neprijatno, nema šanse da budete zadovoljni fotkom.

Telefon bi trebalo da držite malo iznad visine očiju, jer tako slike ljepše ispadaju, i povedite računa o svjetlu. Što je više svjetla, fotka će biti bolja.

I, najvažnije, zabavljajte se. Jer dobar selfi je samo onaj na kojem ste srećni i opušteni, onaj na kojem ste “uhvatili” trenutak radosti.

P. S. Srećan vam Svjetski dan selfija!

Komentari

avatar