Naslovna Društvo Mićunović novi direktor TVCG

Mićunović novi direktor TVCG

0

Dugogodišnji novinar Vladan Mićunović novi je direktor Televizije Crne Gore, odlučila je generalna direktorica Andrijana Kadija, nakon razgovora sa tri prijavljena kandidata.

Mićunović je bio novinar Radija Crne Gore, Dnevnog lista Pobjeda, Televizije Crne Gore, dnevnog lista i Televizije Vijesti.

Radio je i u Institutu za medije Crne Gore.

Mjesto direktora Televizije Crne Gore postalo je predmet političkog dogovora uoči prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

Opozicija je potpisivanje političkog Sporazuma o slobodnim i fer izborima uslovila promjenama na vrhu TVCG, nakon čega je dotadašnja direktorica Radojka Rutović podnijela ostavku.

Tada je za v.d. direktora Televizije Crne Gore izabran dugogodišnji novinar Radija Crne Gore Božidar Šundić, kojeg je kasnije smijenila Kadija, a za novog vd. postavila urednicu satelitskog programa TVCG Oliveru Vukadinović.

Vukadinović se nije javila na konkurs za direktora iako, kao vršilac dužnosti, obavlja ovu funkciju duže od pola godine.

Osim Mićunovića, konkurisali su, podsjetimo, novinar RTCG Brano Nikezić i direktorica TV Herceg Novi Dubravka Perović.

Konkurs za direktora TVCG raspisan je 21. aprila i trajao je mjesec. Nakon toga ostavljen je rok od još mjesec za žalbe i odluku generalnog direktora koju treba da formalno ozvaniči Savjet RTCG.

Komentari

avatar