Naslovna Politika Rusi sad tvrde da je Vuković imao sve uslove

Rusi sad tvrde da je Vuković imao sve uslove

0

Ambasada Rusije demantovala je juče, nakon više od dvadeset dana, medijske objave da je poslaniku Miodragu Vukoviću prilikom boravka u tranzitnoj zoni aerodroma Domodedovo u Moskvi bio onemogućen pristup vodi, hrani, toaletu i sredstvima komunikacije, piše Pobjeda.

Poslanik Demokratske partije socijalista Miodrag Vuković zadržan je 28. maja ove godine, prilikom službenog puta u Minsk, na moskovskom aerodromu, a potom i deportovan nazad u Crnu Goru, jer je u Rusiji proglašen personom non grata.

Domaći mediji tada su izvještavali da je Vukovićevo zdravlje loše, te da je na aerodromu boravio u nehumanim uslovima, duže vrijeme bez vode i mogućnosti upotrebe toaleta.

Ambasada Rusije je te informacije demantovala juče. Iz Ambasade tvrde daje Vukoviću tom prilikom čak nuđena i ljekarska pomoć, koju je on navodno odbio.

“Tokom boravka u kontrolnom punktu gospodin Vuković nije bio ograničen u kupovini vođe i hrane, pristupu toaletu, prijemu ljekova, koje je imao sa sobom. Službenici aerodroma Domodedovo i predstavnik avio-kompanije dva puta su mu pružili hranu i vodu. Pored toga, za gospodina Vukovića bio je pozvan pripadnik medicinskog odjeljenja aerodroma Domodedovo, od čijih je usluga on odustao. Održao se, takođe, sastanak gospodina Vukovića sa predstavnikom Ministarstva inostranih poslova Rusije. Gospodin Vuković nesmetano je koristio mobilna sredstva za komunikaciju tokom cijelog perioda boravka u kontrolnom punktu”, tvrde iz Ambasade Rusije.

Dodali su i da je sa Vukovićem na aerodromu sve do njegovog povratka za Tivat bio predstavnik Ambasade Crne Gore u Rusiji.

Gore pomenute činjenice potvrđuju se sredstvima objektivne kontrole sa kamera videonadzora. U vezi navedenog ističemo da informacija, koja se sadrži u brojnim materijalima crnogorskih medija tim povodom, ne odgovara stvarnosti naveli su u reagovanju Ambasade.

Vuković: Naknadna pamet ruskih vlasti

Poslanik DPS-a Miodrag Vuković kazao je sinoć u izjavi za Pobjedu da ga čudi naknadna pamet Moskve.

“Veoma me čudi naknadna pamet ruskih vlasti, kojima je trebalo pune tri nedjelje da odluče kako će reagovati na seriju propusta njihovih službi. Isto me brine što se ne odriču starog propagandnog pristupa kojim relativizuju sve što je prethodno navedeno kako bi prikrili načinjenu štetu. Što se mene tiče, ovaj slučaj je završen i zakašnjele ruske reakcije neka služe njima na čast”, rekao je Vuković.

Komentari

avatar