Naslovna Politika Šćekić želi da “renovira SNP, Damjanović bi da ide

Šćekić želi da “renovira SNP, Damjanović bi da ide

0

Ključne figure u stranci, predsjednik opštine Berana Dragoslav Šćekić i poslanik Aleksandar Damjanović, prema saznanjima Dnevnih novina, imaju različite poglede na budućnost partije.

Dok se Šćekić pominje kao jedan od kandidata za predsjednika stranke na predstojećem kongresu, Damjanović je, kako kaže naš sagovornik, bliži odluci da izađe iz partije.

“Šćekić očekuje da se može izboriti za mjesto predsjednika, ali Damjanović želi da pokuša u novoj partiji, pa je jasno da postoje dva koncepta. Oba su protiv Milića i Snežane Jonice, ali Šćekić misli da ide na kongres i da pobijedi. Damjanović da izađe iz partije i napravi nešto svoje”, kazao je sagovornik DN član SNP.

Podsjećamo, Glavni odbor Socijalističke narodne partije je na elektronskoj sjednici održanoj u subotu konstatovao ostavku predsjednika stranke Srđana Milića i odredio ga za predsjedavajućeg do vanrednog Kongresa koji će biti održan u roku od 60 dana.

U stranačkom saopštenju ističe se da je za zamjenika predsjedavajućeg imenovan Branko Ivanović, koji će, skupa sa Srđanom Milićem, potpredsjednicom stranke Danijelom Pavićević i skretarom izvršnog odbora obaviti pripreme za predstojeći Kongres SNP-a.

Prema saznanjima Pobjede, Milić nije bio u zemlji kada se održavala sjednica, već na službenom putovanju.

U saopštenju sa sjednice Glavnog odbora koja je, ponovo vođena i na kojoj je odlučivano na neuobičajen način – elektronskim glasanjem – napominje se da su sve odluke donešene u skladu sa stranačkim Statutom.

Međutim, izvori DN iz više odbora te stranke poručili su da ne priznaju odluke GO jer sjednica nije bila zakazana niti vođena u skladu sa Statutom što je najvjerovatnije uvod u novi rascjep te stranke.

U zvaničnom saopštenju nema ni pomena o mogućim mimoilaženjima ili sukobima u stranci. – GO donio je odluku o produženju mandata odboru SNP-a u glavnom gradu i na Cetinju, kao i opštinskim odborima u Andrijevici, Beranama, Bijelom Polju, Baru, Gusinju, Kolašinu, Mojkovcu, Petnjici, Plužinama, Plavu, Pljevljima, Rožajama, Tivtu, Kotoru, Ulcinju, Šavniku, Herceg Novom i Žabljaku – kaže se u saopštenju te partije. Svim tim odborima je istekao mandat.

Takođe, GO SNP-a je, na elektronskoj sjednici, donio odluku o popuni upražnjenih mjesta u tom organu. Za je bilo 90 glasova, a sedam protiv.

Nadaju se kompromisu

Izvor Dnevnih novina iz SNP-a ipak vjeruje da će na kraju biti postignut kompromis, jer su Šćekić i Damjanović uvijek dobro sarađivali.

“Mislim da ćemo na kraju naći zajednički jezik i, ili zajedno svi izaći ili zajedno svi na kongres. Ali je bliža varijanta, u ovom trenutku, napuštanje partije, odnosno onoga što je od nje ostalo”, zaključuje sagovornik DN.

Komentari

avatar