Naslovna Ostali sportovi Grbović: Zbog naših navijača želimo da igramo u Splitu

Grbović: Zbog naših navijača želimo da igramo u Splitu

0

Koncertna dvorana „Vatroslav Lisinski” krije tajnu – sa kim će crnogorski rukometaši igrati na Evropskom prvenstvu 2018. u Hrvatskoj.

Žrijeb će se održati večeras od 19 časova u Zagrebu, a „lavovi” su smješteni u treći šešir, zajedno sa Norveškom, Srbijom i Češkom.

U prvom šeširu su Njemačka, Španija, Hrvatska i Francuska, u drugom Danska, Bjelorusija, Švedska i Makedonija, a u četvrtom Mađarska, Slovenija, Austrija, Island.

Crna Gora je do kontinentalne smotre došla iz kvalifikacione grupe 6, u kojoj je bila drugoplasirana, iza Švedske, a ispred Rusije i Slovačke. Meč odluke odigrala je u posljednjem kolu, na gostovanju „zbornaji” u Moskvi, kada je osvojila potreban bod (27:27).

“Nemam posebnu želju da bilo koga izbjegnemo. Želim da se probamo sa svima jer smatram da možemo da igramo protiv svih. U svakom meču ćemo, kao i do sada, pružiti 100 odsto, a neka protivnici razmišljaju o nama, dosta smo mi razmišljali o svima”, izjavio je Nemanja Grbovlć.

Pivot „crvenih” nije izdvajao rivale, ali ipak nije bio bez ijedne želje pred izvlačenje kuglica u glavnom gradu Hrvatske.

“Najviše bih volio da igramo u Splitu. Geografski je najbliži Crnoj Gori od svih gradova domaćina, vjerujem da bi našim navijačima zbog toga bilo lakše da dođu da nas podrže. To bi nam dosta značilo”.

Evropska rukometna federacije (EHF) odredila je i nosioce grupa po gradovima, a u Splitu će igrati Hrvatska.
Sloveniji našeg trenera Veselina Vujovića je ,,rezervisan“ Zagreb, Mađarska će igrati u Varaždinu, a Norveška u Poreču (to znači da u tom gradu neće Crna Gora).

Kako Hrvatska i Slovenija samim tim ne mogu biti rivali u prvoj fazi, a Crna Gora i Srbija su u istom šeširu, jasno je da ne može doći do eks-Ju grupe. Od reprezentacija zemalja bivše Jugoslavije na EP će učestvovati i Makedonija.

Čeka se prva pobjeda

Crna Gora će na šampionatu Starog kontineta nastupiti treći put uzastopno. a četvrti ukupno. Samo u prvom učešću, u Norveškoj 2008, je prošla grupu, ali ni tada nije zabilježila pobjedu. Rezultat vrijedan druge faze bio je remi sa Rusijom.

“Nadam se da ćemo prekinutu tu negativnu tradiciju. Ovo će mi biti četvrto veliko takmičenje (od toga jedno Svjetsko prvenstvo, prim. aut), nadam se da ćemo konačno upisati prvu pobjedu, ali najviše želim da prođemo grupu”, istakao je Grbović.

Možemo mnogo

Potencijal „lavova” nije sporan, završnica kvalifikacija pokazala je da mogu da se izbore sa pritiskom, vrijeme je za krunu ciklusa.

“Dokazali smo psihološku snagu kada smo u Slovačkoj gubili pet razlike, pa se vratili i u finišu ostali bez pobjede, a potom u Rusiji gdje je domaćin na poluvremenu imao „plus 5“, a na kraju smo došli do boda koji nas je odveo na Evropsko prvenstvo. Spremni smo za velika djela, ali bolje da to pokažemo na terenu”, zaključio je Grbović.

Komentari

avatar