Naslovna Politika Članovi SNP-a čekaju rasplet, a Milić skoknuo do Italije

Članovi SNP-a čekaju rasplet, a Milić skoknuo do Italije

0

Sjednica Glavnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) na čijem je dnevnom redu Prijedlog odluke o sazivanju kongresa stranke, biće održana sjutra, ali je neizvjesno ko će je voditi jer se Srđan Milić nalazi u inostranstvu i niko ne zna da li će se pojaviti sjutra u Podgorici, pišu Dnevne novine.

Prema saznanjima Vikend novina, pojačanu nervozu kod članova Glavnog odbora izaziva i činjenica da se Milić trenutno nalazi zbog privatnog posla u Italiji, da se ne javlja na telefon, komunicira samo sa probranima i niko još ne zna koji su njegovi planovi i kakva je budućnost partije.

Neizvjesno je i da li će se on uopšte pojaviti na sjednici GO u nedjelju iako ga je to partijsko tijelo odredilo za predsjedavajućeg do održavanja Kongresa.

“Ovakvo njegovo ponašanje pokazuje koliko on drži do najbližih saradnika i članova Glavnog odbora”, kaže naš sagovornik koji je član GO SNP.

Podsjetimo, na prethodnoj sjednici, koja je održana sredinom mjeseca, GO je konstatovao ostavku predsjednika stranke, Srđana Milića i odredio ga za predsjedavajućeg do održavanja Kogresa.

Kako je tada saopšteno iz SNP-a, za dnevni red predloženi su Predlog odluke o sazivanju Osmog kongresa, Predlog odluke o otvaranju unutarpartijskog postupka predlaganja kandidata za predsjednika SNP, članove GO, Nadzornog odbora, Statutarne komisije i predstavnike Osmog kongresa, kao i Predlog odluke o kriterijumima, broju i načinu izbora članova GO.

“Za dnevni red predloženi su i predlozi odluka o kriterijumima i postupku predlaganja kandidata za predsjednika SNP, odnosno o kriterijumima, broju i načinu utvrđivanja predstavnika za Osmi kongres SNP”, kaže se u saopštenju.

GO će, kako je najavljeno, razmatrati i Predlog odluke o postupku predlaganja i načinu izbora članova Nadzornog odbora, Predlog odluke o postupku predlaganja i načinu izbora članova Statutarne komisije, kao i Predlog rokovnika najvažnijih aktivnosti koje je neophodno realizovati za pripremu Osmog kongresa.

“Za dnevni red predložena je i analiza o realizovanim aktivnostima i ostvarenim rezultatima na lokalnim izborima u Herceg Novom, kao i predlog odluke o popuni članova GO SNP”, navode iz te partije. R.D.N.

51 član GO SNP-a: Milić želi da partija postane nečija zakrpa

U saopštenju koje je juče objavljeno, a koje potpisuje 51 član Glavnog odbora SNP-a, kaže se da je sve definitivno pokazalo da je Partija dovedena na najniže grane od osnivanja.

“Srđan Milić sa grupom koju je okupio oko sebe, katastrofalnim vođenjem Partije i politike uopšte i nemilosrdnim gaženjem Statuta SNP-a, da li svjesno ili nesvjesno, ide ka tome da ugasi nekad najjaču opozicionu partiju koju smo stvarali zajedno sa narodom Crne Gore proteklih 20 godina”, ističe se u saopštenju koje, između ostalih, potpisuju Dragoslav Šćekić, Danijela Marković, Danko Šarančić, Vuksan Simonović, Danijela Đurović, Andrija Ćetković, Dragutin Raičević, kao i poslanik Aleksandar Damjanović.

Komentari

avatar