Naslovna Tenis Skandal: Britanski teniser koristio kokain!

Skandal: Britanski teniser koristio kokain!

0
Treći “reket” Velike Britanije Den Evans saopštio je da je pao na doping testu zbog uzimanja kokaina. “Napravio sam grešku i moram da se suočim sa posledicama”, poručio je Evans nakon ovog otkrića.Ozbiljan skandal potresa tenis.

Treći “reket” Velike Britanije Den Evans, i 50. teniser svijeta, Den Evans saopštio je javnosti da je pao na doping testu u aprilu na turniru u Barseloni zbog uzimanja droge kokain, a uskoro se očekuje i kazna koju će propisati ITF.

Ovaj 27-godišnji teniser, koji je nekada bio i kapiten Dejvis kup reprezentacije svoje zemlje, poručio je da je svjestan šta je uradio i ponudio izvinjenje navijačima.

“Ovo je veoma težak dan za mene, ali sam htio da dođem i obavijestim vas da sam prije nekoliko dana obaviješten da sam pao na doping testu u aprilu gdje sam bio pozitivan na kokain. Napravio sam grešku i moram da se suočim sa posledicama. Izneverio sam mnogo ljudi: moju porodicu, mog trenera, moj tim, sponzore, britanski tenis i navijače. Izvinjavam im se iz dubine duše”, kazao je Den Evans i zahvalio se onima koji su ostali uz njega i u dobru i u zlu.

Britanski teniser je u martu došao do svog najboljeg plasmana na ATP listi i “skočio” je do 41. mjesta svijeta, ali svega mjesec dana kasnije napravio je grešku koja će ga, vjerovatno, koštati nekoliko godina suspenzije.

Prethodno je Martina Hingis bila kažnjena na dvije godine zbog sličnog prekršaja.

Komentari

avatar