Naslovna Društvo Verbalni i fizički obračun doktora u KCCG, pa prepucavanja po FB-u

Verbalni i fizički obračun doktora u KCCG, pa prepucavanja po FB-u

0

Klinički centar Crne Gore pokrenuo je disciplinski postupak protiv načelnika Centra za vaskulamu hirurgiju Davora Musića i njegovog kolege Nikole Fatića, koji su podnijeli prijave jedan protiv drugoga, nakon navodnog verbalnog i manjeg fizičkog incidenta u toj ustanovi.

Fatić je, kako ne priliči zdravstvenim radnicima, zvanična dokumenta objavio na svom Facebook profilu.

Incident se dogodio 18. septembra kada su doktori, navodno, imali verbalni i fizički incident.

Zbog te situacije Musić je zatražio sastanak svih u hirurškoj klinici, radi rješavanja organizacionih pitanja i boljeg funkcionisanja Centra za vaskularnu hirurgiju, a o čemu je obavijestio i direktoricu KCCG Zoricu Kovačević.

Sastanku su prisustvovali Ranko Mujović, Aleksandar FilipovićGoran BatrićevićMilosav CmiljanićDavor Musić i Perica Maraš.

Na sastanku je nakon deset minuta došao Fatić, koji je, kako tvrdi Musić, vičući rekao da nema vremena za gluposti, da ga čeka 50 pacijenata u ambulanti, dvije operacije, te da ga više ne zove za te stvari.

“Fatić je ušao u ljekarsku sobu i ničim izazvan izrekao ozbiljnu prijetnju: Brutalno ću se obračunati sa vama. Ja sam bio šokiran. Ostali isto. Pitao sam ga-šta znači ta prijetnja? Da mene izmasakriraš ili moju porodicu? Rekao sam mu da od tog trenutka može da radi šta hoće i da ću mu se sklanjati sa puta. Zamolio sam ga da prestane da bude opsjednut sa mnom. Da ta opdsjednutost traje godinama, da je dosta društvenih mreža, pisanja po novinama, da pored svog kišobrana uzima moj po nekoliko dana, da po KC nosi moju informu iako ima svoju”, navodi Musić u prijavi.

Fatić se, pak, ubrzo oglasio na Facebook-u ističući da je “iskreno zabrinut” za Musića.

“S ozbirom da uredno posjećuje moj profil, javno mu poručujem da nijesam zaboravio na dokumenta koja sam mu tražio, kao ni na projekat razvoja Centra za Vaskularnu hirurgiju koji sam mu dostavio i koji će se realizovati bez obzira što nije u njegovom ličnom interesu, ali jeste u interesu Centra i građana. Te da se umjesto na kišobrane, mantile i bezbjednost (koja mu nikada nije bila sa moje strane ugrožena, već suprotno) fokusira na dokumetaciju koju sam mu tražio, unaprijeđenje rezultata i napredak Centra”, ističe Fatić.

Šta je bilo posrijedi u ovom slučaju ostaje da utvrdi menadžment Kliničkog centra Crne Gore koji će preduzeti sve neophodne aktivnosti iz svoje nadležnosti i vratiti ugled “bijelim mantilima” kakav i zaslužuju.

CDM

Komentari

avatar